Kategórie
 
 
 
 
 

Airsoftové repliky pištolí značky CZ

02. február 2023
Airsoftové repliky pištolí značky CZ

Česká zbrojovka a.s. (skratka CZ) patrí medzi najväčších a najúspešnejších výrobcov strelných zbraní vo svete. Jej záber je naozaj široký, venuje sa výrobe krátkych samonabíjacích zbraní (pištolí), dlhých samonabíjacích zbraní, poľovných opakovacích pušiek, ale aj armádnych samočinných (plne automatických) zbraní. Ponuka tejto značky je teda naozaj široká a pestrá. Aktuálne zamestnáva cez 1 500 ľudí. Jej história a počiatky siahajú až do roku 1936.

Nakoľko zbrane tejto značky boli vždy veľmi obľúbené, začal stúpať dopyt po ich replikách vo forme airsoft zbraní. Tejto šance sa chytil dánsky výrobca airsoft zbraní ASG (Action Sport Games), ktorý má oprávnenie na výrobu licencovaných replík zbraní značky CZ. Keďže repliky značky ASG sú licencované, tak sú veľmi presne vyrobené a nesú aj originálne značenia ako ich originálne predlohy. V pokračovaní článku nájdete licencované airsoft repliky pištolí značky CZ.

CZ 75 D COMPACT

Model 75 D Compact predstavuje kompaktnejšiu a modernizovanú verziu legendárneho modelu CZ 75. Vzhľadom na rozmery a hmotnosť bola navrhnutá najmä z dôvodu možnosti dlhodobého nosenia. Je určená na mierenú streľbu do 50 m. Od roku 2001 bola postupne zavádzaná do výzbroje polície ČR. Vyrábala sa v kalibroch 9 x19 a .40 SW. Neskôr ju nahradil model s označením CZ P-01. Značka ASG ponúka repliku tejto pištole hneď v niekoľkých verziách. Dostupná je s pohonom GAS, CO2 alebo ako manuálna verzia.

CZ SP-01 SHADOW

Model SP-01 Shadow bol navrhnutý primárne na športovú streľbu podľa pravidiel IPSC, pričom sa stal veľmi úspešnou zbraňou na rôznych súťažiach . Uplatnil sa však aj ako pištoľ pre osobnú ochranu. Štandardne sa vyrába v kalibroch 9 x 19 a 9 x 21 a už existuje aj novší model s označením Shadow 2. Vo forme licencovanej airsoft repliky je model SP-01 Shadow dostupný s pohonom CO2 alebo v manuálnej verzii.

CZ P-07 DUTY

Model P-07 sa vyznačuje svojim moderným dizajnom, kompaktnými rozmermi a nižšou hmotnosťou dosiahnutou vďaka polymérovému rámu. Dosiahol veľký úspech aj v zahraničných ozbrojených zložkách ako služobná zbraň, teší sa však veľkej obľube aj ako pištoľ pre osobnú ochranu. Dostupný je v niekoľkých kalibroch, a to 9 x 19, 9 x 21, 9 mm Browning a .40 SW. Airsoft repliky značky ASG sú poháňané prostredníctvom CO2 a sú dostupné vo verzii s funkciou Blow-Back aj bez nej.

CZ P-09

Model P-09 je full-size modelom, dizajnovo je totožný s modelom P-07, je však väčší. Bol vyvinutý za účelom dosiahnutia maximálnej možnej presnosti a čo najväčšej palebnej kapacity pri zachovaní čo najnižšej hmotnosti. Využívaný je ako služobná zbraň, ale aj ako zbraň pre osobnú ochranu. Kalibrovaný je na strelivo 9 x 19 a .40 SW. V ponuke značky ASG nechýba ani replika tejto zaujímavej airsoft pištole.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia