Kategórie
 
 
 
 
 

Aké jedlo si vziať do prírody?

17. máj 2023
Aké jedlo si vziať do prírody?

Ak ste milovníkom stanovania, kempovania, rybačiek, turistiky a iných outdoor, survival a bushcraft aktivít, určite máte často dilemu, aké jedlo si so sebou do prírody vziať. Nie každému sa chce do prírody brať rôzne suroviny a z nich niečo uvariť, alebo upiecť na ohni. Pre takýchto ľudí existujú aj hotové jedlá s dlhou trvanlivosťou, ktoré stačí len zohriať, prípadne jesť aj za studena a vychutnáte si ich kdekoľvek sa nachádzate. Výrobcom takýchto chutných hotových jedál je česká značka EXPRES MENU.

Hotové jedlá značky EXPRES MENU

Hotové jedlá značky EXPRES MENU pochádzajú z Českej republiky, kde sú pripravované skúsenými kuchármi z kvalitných českých surovín. Jedlá sú hotové, preto ich stačí len zohriať napr. v mikrovlnke alebo v hrnci, prípadne podľa seba ešte dochutiť. Jedlá značky EXPRES MENU sú výnimočné aj tým, že niektoré balenia majú dobu spotreby až 10 rokov, a to bez toho, že by sa v jedlách nachádzali nežiaduce konzervačné látky. Používajú totiž tzv. technológiu CVT, ktorá je podobná tradičnému zaváraniu. Jedlá nie je potrebné skladovať ani v chladničke a ani v mrazničke, bez problémov vydržia teploty do 30°C. Všetky jedlá sú bez lepku, éčok a konzervantov! EXPRES MENU ponúka polievky, hlavné jedlá bez prílohy, komplet menu, čisté vývary a aj ovocné kaše a paštéty.

Ponuka hotových jedál značky EXPRES MENU

V ponuke polievok sú klasické polievky ako hovädzí a kurací vývar s mäsom, či gulášová polievka. Nechýba však ani skvelý boršč, talianska rajčinová polievka alebo šošovicová polievka. Pomaly ťahaný hovädzí vývar vám môže poslúžiť ako kvalitný a chutný základ pre prípravu rôznych iných jedál.

Hlavné jedlá sú balené bez prílohy pre jedného (jedna porcia) alebo pre dvoch ľudí (dve porcie). Jedlá z kategórie komplet menu sú balené s prílohou ako jedna porcia. Za zmienku určite stojí ľahké morčacie mäso s karotkou, ku ktorému odporúčame podávať varené zemiaky alebo kura na kari, ktoré odporúčame podávať s ryžou. Na desiatu určite poteší cícerová nátierka, morčacia paštéta, ktoré si natriete na chutné pečivo, alebo sladký štrúdľový mls bez pridaného cukru.

Náš názor na záver

Už sme vyskúšali mnohé z týchto jedál a môžeme skonštatovať, že sú naozaj hotové a kvalitne pripravené, stačí ich len zohriať a v prípade núdze ich možno konzumovať aj bez zohriatia. Jedlá sú dochucované akurát, čo znamená, že chuťovo náročnejší si môžu tieto jedlá dochutiť podľa vlastných predstáv (napr. soľou a korením). EXPRES MENU hotové jedlá sú skvelé na cesty, rybačku, stanovačku, kempovanie a podobné aktivity. Nie je zlé ich mať aj doma len tak pre istotu, keby sa náhodou objavila nejaká nečakaná návšteva, ktorú treba pohostiť.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia