Kategórie
 
 
 
 
 

VRECKOVÝ NOŽÍK – VHODNÝ SPOLOČNÍK PRE KAŽDÉHO OUTDOOROVÉHO NADŠENCA

16. marec 2021
VRECKOVÝ NOŽÍK – VHODNÝ SPOLOČNÍK PRE KAŽDÉHO OUTDOOROVÉHO NADŠENCA

Vreckové nože patria do povinnej výbavy každého outdoorového nadšenca, ktorý pravidelne navštevuje prírodu, má rád turistiku a stanovanie v prírode. Nikdy totiž neviete, kedy v prírode budete potrebovať pomocou noža niečo odrezať, vyrobiť, opracovať alebo si inak poradiť. Vreckový nôž sa Vám môže zísť napríklad pri riešení zranení počas turistiky (rozrezanie oblečenia, odrezanie obväzu a pod.), pri výrobe palice na opekanie a príprave jedla počas kempovania, či stavaní stanu a podobne. Je to jednoducho pomôcka, ktorú je dobré mať pri sebe a môže byť veľmi užitočná. V tomto blogu Vám dáme tip na tri modely nožov, ktoré by mohli byť na tento účel pre Vás vhodné. Prosím, čítajte ďalej.

 

NÔŽ WALTHER AFW 2

Model Walther AFW 2 od spoločnosti Umarex zaujme najmä svojím tradičným dizajnom s orechovými pažbičkami na rukoväti. Vďaka svojej dĺžke 10 cm v zatvorenom stave a hmotnosti len 80 g je ideálny na každodenné nosenie. V cene je zahrnuté aj hnedé opaskové puzdro pre pohodlné nosenie. Odolná čepeľ je vyrobená z prvotriednej ocele typ AUS 8 so saténovou povrchovou úpravou. Drevená rukoväť je tvarovaná, vďaka čomu poskytuje ideálny na uchopenie. Otvorená čepeľ s dĺžkou 715 mm je istená poistkou typu Back-Lock, ktorá je umiestnená na chrbte rukoväte.


NÔŽ WALTHER MULTI TAC PRO

Model Walther Multi Tac Pro môžeme považovať za malú dielňu vo vrecku. Je to totiž multifunkčný nôž s mnohými funkciami. Má napr. malé nožničky, kliešte a set deviatich skrutkovačov na skrutkovanie. Čepeľ je vyrobená z kvalitnej nehrdzavejúcej ocele typ 12C27 Sandvik Steel a spolu s ostatným náradím má tvrdý titánovým povlak. Liner-Lock poistka zabezpečuje spoľahlivé istenie otvorenej čepele. Vďaka dĺžke 11 cm v zatvorenom stave je taktiež vhodná aj na každodenné nosenie. Súčasťou balenia je tiež čierne nylonové opaskové puzdro. Zadná časť rukoväte má aj kovový hrot na rozbíjanie skla.


NÔŽ SCK CW-K21C

Značka SCK (Steel Claw Knives) sa stáva čoraz populárnejšou vďaka vynikajúcim cenám, dobrej kvalite a jedinečným dizajnom svojich nožov. Model CW-K21C je jednoduchý a ľahký zatvárací nôž s tenkou čepeľou s dĺžkou 95 mm, ktorá je vyrobená z ocele typ 440. Čepeľ je po otvorení pevne istená štandardnou Liner-Lock poistkou a veľmi ľahko a rýchlo sa otvára. Súčasťou balenia síce nie je opaskové puzdro, nôž má však kovový klip, vďaka ktorému môžete nôž takmer kdekoľvek zaistiť. Rukoväť je omotaná parakordovou šnúrkou, ktorú môžete odmotať a v prípade potreby použiť. Jeho tenkú čepeľ určite ocenia aj hubári.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia