Infobar icon

JARNÝ VÝPREDAJ - zľavy až do výšky 40%. Nakupovať teraz.

Kategórie
 
 
 
 
 

Zberateľské kúsky milovníkov plynových pištolí

17. február 2021
Zberateľské kúsky milovníkov plynových pištolí

Európsky trh ponúka veľké množstvo výrobcov a modelov plynových pištolí. Plynovými pištoľami pri tom rozumieme tzv. expanzné zbrane. Ľudový pojem plynové pištole alebo tzv. plynovky sa zaužíval z toho dôvodu, že tieto zbrane dokážu okrem poplašných nábojov strieľať aj plynové náboje s obsahom dráždivej slzotvornej látky. Sú preto aj veľmi obľúbeným obranným prostriedkom. Ktoré modely sú tie najúspešnejšie sa dočítate ďalej.

ZORAKI mod. 914

Atak Arms Industry Co. Ltd. je turecký výrobca azda najobľúbenejších plynových (expanzných) pištolí a revolverov značky Zoraki, ktoré sa za posledné roky kvalitou a spoľahlivosťou nebezpečne priblížili konkurenčným nemeckým plynovým pištoliam a revolverom, pričom si stále udržiavajú cenu do približne 100 Eur. Pištoľ ZORAKI mod. 914 kal. 9 mm P.A. Knall je jedna z najpredávanejších plynových pištolí aj vďaka faktu, že sa vyrába v samonabíjacej (semi-auto) verzii a v samočinnej (full-auto) verzii. Ďalším faktom je skutočnosť, že existuje na trhu už viac ako 10 rokov a za ten čas na nej boli "vychytané všetky muchy" a dnes sa môže chváliť vysokou spoľahlivosťou a kvalitou. Dostupná je  v rôznych farebných prevedeniach. Zaujme svojou ideálnou strednou veľkosťou a dvojradovým zásobníkom s kapacitou až 14 nábojov s možnosťou dokúpenia zásobníka s kapacitou až 25 nábojov. Nedávno sa na trhu objavil aj dizajnovo inovovaný model s označením 2914, ktorý má iný typ záveru.

GRAND POWER mod. G9 / G9A

Slovenská spoločnosť GRAND POWER s.r.o. je relatívne mladým výrobcom zbraní v porovnaní s inými svetovými výrobcami. Za krátky čas si však získala obľubu v celom svete vďaka legendárnej pištoli mod. K100 a najnovšie aj vďaka civilným alebo armádnym verziám pušky z modelového radu s názvom STRIBOG. Nezabúda však ani na zákazníkov, ktorí sa chcú brániť, avšak nie sú držiteľmi zbrojného preukazu. Preto ponúka plynovú pištoľ v samonabíjacej (semi-auto) verzii s označením G9 alebo v samočinnej (full-auto) verzii s označením G9A, obe v klasickom kalibri 9 mm P.A. Knall. Je síce značne drahšia v porovnaní s konkurenčnými modelmi, vyznačuje sa však vysokou spoľahlivosťou, odolnosťou a kvalitou. Takáto úroveň kvality je dosiahnutá vďaka faktu, že túto plynovú pištoľ vyrábajú z rovnako odolných a kvalitných materiálov ako svoje riadne palné zbrane. Vyznačuje sa ideálnymi rozmermi a dvojradovým zásobníkom s kapacitou až 15 nábojov. Ak teda zainvestujete do tejto značky, pištoľ Vám spoľahlivo poslúži mnoho rokov.

Heckler & Koch mod. P30

Originálny model P30 v kal. 9 x 19 (Luger) nemeckej značky Heckler & Koch je súčasťou výzbroje rôznych ozbrojených zložiek po celom svete a je aj obľúbeným modelom medzi civilnými držiteľmi zbraní, ktorí sú ochotní zainvestovať do kúpy zbrane vyššiu sumu. Licencovanú kópiu tejto zbrane vo forme plynovej (expanznej) pištole vyrába nemecká spoločnosť Umarex. Plynová pištoľ Umarex H&K P30 kal. 9 mm P.A. Knall je na nerozoznanie od originálnej predlohy aj vďaka originálnym nápisom a označeniam. Vyznačuje sa nemeckou spoľahlivosťou a kvalitou v dostupnej cene. Má taktiež ideálnu veľkosť aj hmotnosť a zásobník s kapacitou 15 nábojov. Ak ste ochotní zaplatiť za plynovú pištoľ viac ako 100 Eur, tak určite budete spokojní a tento model si obľúbite.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia