Kategórie
 
 
 
 
 

ZAUJÍMAVOSTI Z VYBAVOVANIA REKLAMÁCIÍ ZO STRANY NAŠEJ SPOLOČNOSTI

01. apríl 2019

            Nakoľko náš e-shop funguje už veľmi dlhú dobu, stretli sme sa naozaj so všelijakými reklamáciami tovaru zakúpeného u nás. Prostredníctvom tohto blogu sa s Vami podelíme o naše postrehy, skúsenosti, možno Vás aj trochu pobavíme a určite Vám aj niečo poradíme.

hunter 440

AKO SA VYHNÚŤ POŠKODENIU TOVARU A JEHO REKLAMÁCII ?

           V prvom rade je veľmi dôležité, aby človek postupoval pri používaní tovaru v súlade s návodom na použitie, čo platí najmä pre nás chlapov, pretože práve my si návod na použitie zvykneme pozrieť až keď už si nevieme dať rady, alebo ak už niečo pokazíme. Ak sa tovar predáva rozložený, treba postupovať krok po kroku pri skladaní podľa návodu. Najmä v prípade zbraní (napr. flobertky a vzduchovky) je potrebné poriadne si naštudovať spôsob ich údržby a čistenia, čím zabezpečujete ich správnu funkciu, kvalitnú presnosť a predlžujete ich životnosť. Nakoniec si treba naštudovať aj bezpečnostné pokyny, aby nedošlo k úrazu alebo poškodeniu majetku pri používaní tovaru a taktiež záručné podmienky, aby ste vedeli, aká dlhá záruka je poskytovaná na tovar, na čo sa prípadne nevzťahuje a akému nakladaniu s tovarom sa treba vyhnúť, aby ste o záruku neprišli.

AKO POSTUPOVAŤ PRI UPLATNENÍ REKLAMÁCIE ?

            Ak niečo nie je s tovarom v poriadku, alebo ste si nie istí, či tovar naozaj nefunguje, alebo len niečo robíte nesprávne, neváhajte sa na nás obrátiť či už telefonicky, alebo prostredníctvom emailu. Nie raz sme takto pomohli zákazníkovi a prišli sme spolu so zákazníkom na to, že sa nejedná o poruchu, ale len o nesprávny postup pri používaní tovaru. Ak ste presvedčení, že sa jedná o reklamáciu, alebo sme nevedeli problém diagnostikovať na diaľku, reklamáciu môžete doručiť osobne do našej predajne, alebo zaslať poštou. Ak tovar posielate na reklamáciu, je dôležité k nemu pribaliť aj podrobný popis poruchy, alebo reklamáciu súčasne s odoslaním tovaru zaregistrujte online na našom webe. Nezabudnite tiež pribaliť aspoň fotokópiu faktúry, pokladničného bloku alebo záručného listu. Často sa totiž stáva, že niektorí zákazníci k nám odošlú tovar bez akéhokoľvek sprievodného popisu a potom máme ťažkosti so zisťovaním, o čo vôbec zákazníkovi ide, či sa jedná o reklamáciu, odstúpenie od zmluvy, žiadosť o pozáručný servis, aká je vôbec porucha a podobne. Reklamácie kontrolujeme zvyčajne ešte hneď v ten deň, kedy sú nám doručené a reklamácie vybavujeme bezodkladne a čo najrýchlejšie a pokiaľ je to možné, snažíme sa zákazníkom maximálne vyhovieť.

ZAUJÍMAVOSTI ZO SVETA VYBAVOVANIA REKLAMÁCIÍ

               Azda najzábavnejším prípadom reklamácie bolo reklamovanie flobertkového revolveru s popisom poruchy "upchatá hlaveň". Táto porucha zvykne nastať vtedy, ak zákazník zanedbá údržbu flobertky. Zaujímavosťou však bolo to, že v hlavni sa nachádzalo 10 zaseknutých projektilov, s čím sme sa teda ešte nestretli. Po odstránení všetkých projektilov a vyčistení hlavne sme telefonovali so zákazníkom a pýtali sme sa ho, ako je možné zaseknúť toľko projektilov v hlavni. Odpoveď nás prekvapila, zákazník sa domnieval, že strieľaním ďalších projektilov vytlačí tie zaseknuté von. Na to sme zákazníkovi oznámili, že reklamáciu musíme zamietnuť, avšak poruchu odstránime bezplatne.

               Zaujímavé sú aj prípady reklamovania elektrických airsoftových zbraní, pričom porucha bola odstránená len výmenou batérií za nové. Vyskytli sa dokonca aj prípady zaseknutia guľôčok aj v airsoftových zbraniach, pričom dôvodom poruchy bolo používanie lacných čínskych guľôčok s nepravidelným tvarom.

              Čítať návod sa oplatí aj v prípade elektrických paralyzérov, ktoré nechcú fungovať s lacnými čínskymi baterkami, pričom v návode je napísané, ktoré typy značkových batérií výrobca paralyzéru doporučuje, aby paralyzér fungoval správne a spoľahlivo.

              Zákazník nám raz priniesol takmer kompletne rozobratú pištoľovú kušu v igelitovej taške s tvrdením, že sa takto rozrobila sama po výstrele.

           Zákazníci k nám často posielajú na reklamáciu aj také banality, ako napríklad uvoľnená skrutka na zbrani. Takáto "porucha" nie je dôvodom na uznanie reklamácie, nakoľko k uvoľneniu akejkoľvek skrutky môže dôjsť bežnou manipuláciou alebo používaním zbrane. Napriek tomu vždy skrutky za zákazníka pritiahneme.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia