Kategórie
 
 
 
 
 

V ČOM NOSIŤ A PRENÁŠAŤ ZBRANE? KVALITNÉ PUZDRA A KUFRE

08. december 2020
V ČOM NOSIŤ A PRENÁŠAŤ ZBRANE? KVALITNÉ PUZDRA A KUFRE

Puzdro alebo kufor, ktoré si vyberiete, musí Vašu zbraň chrániť pred mechanickým poškodením a inými negatívnymi vonkajšími vplyvmi. Taktiež by malo byť skonštruované tak, aby čo najviac zamedzovalo možnej strate alebo odcudzeniu Vašej zbrane, a to pomocou vhodných poistiek, či uzatvárania a samozrejme, čo najviac skrývalo Vašu zbraň pred verejnosťou. V súčasnosti je na trhu obrovský výber z rôznych druhov puzdier a kufrov, ako sa v nich teda vyznať sa dočítate ďalej.

KVALITNÉ PUZDRA NA ZBRANE

Ak ste vlastníkom krátkej zbrane, najobľúbenejšou formou puzdier na nosenie sú bočné opaskové puzdra, či už nylonové alebo plastové. Puzdra pre krátke zbrane sú vhodným prepravným spôsobom, ak máte oprávnenie nosiť zbraň, alebo ste vlastníkom voľnopredajnej zbrane. Nezabúdajte, že nosenie musí byť v každom prípade skryté! Pri výbere puzdra sa treba v prvom rade orientovať na to, či ste pravák alebo ľavák. Ak tasíte zbraň pravou rukou, treba sa orientovať na puzdra s označením "pravé" a naopak. Dôležité je aj vybrať správnu veľkosť puzdra. Nylonové puzdra sú väčšinou typizované na niekoľko typov a modelov najbežnejších zbraní (napr. CZ 75, Glock 19, COLT 1911). Ak neviete nájsť puzdro na Váš konkrétny model, poraďte sa s predajcom, ktorý spravidla vie podľa Vašej zbrane odhadnúť správnu veľkosť.

Plastové puzdra bývajú väčšinou navrhnuté na jeden konkrétny model, aby zbraň v puzdre bola čo najviac stabilná. Ďalšou obľúbenou formou nosenia krátkej zbrane je jej nosenie pomocou podpažných puzdier. Sú veľmi komfortné, nakoľko váha zbrane je tlmená a rozmiestnená vďaka popruhom. Rozdeľujú sa na horizontálne, kedy vyťahujete zbraň ťahom nabok a vertikálne, kedy vyťahujete zbraň smerom nahor. Nosiť takéto puzdro so zbraňou v skrytej forme však je prakticky možné len v chladnejšom období, kedy ho viete zakryť bundou alebo kabátom. Obľúbenými značkami nylonových puzdier pre krátke zbrane sú DASTA (Česko)VEP (Slovensko). Kvalitnými a cenovo dostupnými plastovými puzdrami sú puzdra značky Fobus (USA-Izrael).

Ak hľadáte puzdro pre dlhú zbraň, či už guľovnicu alebo vzduchovú pušku, je potrebné poznať jej celkovú dĺžku. Vždy hľadajte puzdro s dĺžkou čo najviac podobnou s dĺžkou Vašej pušky. Dôležitým faktorom pre výber dlhého puzdra je aj skutočnosť, či je Vaša puška vybavená puškohľadom. Ak áno, treba vyberať aj podľa výšky puzdra. Ak väčšinou s puškou prepravujete aj nejaké príslušenstvo (napr. strelivo, čistiace sady a podobne), hľadajte puzdra, ktoré sú vybavené aj priečinkami pre uloženia príslušenstva. Obľúbenými značkami dlhých puzdier sú GAMO (Španielsko), DASTA (Česko)ROYAL (Čína).

KVALITNÉ KUFRE NA ZBRANE

Kufre sú obľúbeným prepravným spôsobom najmä pri preprave zbraní na strelnicu, alebo ak nemáte povolenie na nosenie krátkej zbrane a jej prepravovanie je nutné vo vybitom stave a bez vsunutého zásobníka. Výhodou kufrov je tiež aj skutočnosť, že do nich viete uložiť so zbraňou aj iné príslušenstvo, ako napr. náhradné zásobníky, strelivo, čistiacu sadu a iné. Pri výbere správneho kufra sa taktiež treba zamerať na rozmery Vašej krátkej alebo dlhej zbrane. Obľúbenými a cenovo dostupnými kuframi sú univerzálne kufre talianskej značky Stil Crin. V našej ponuke však nájdete aj originálne kufre pre konkrétne modely zbraní značky Glock, Walther, CZNorinco. Všetky kufre v našej ponuke sú vybavené penovou vložkou, ktorá chráni Vašu zbraň pred nežiaducimi pohybmi počas prepravy a možným mechanickým poškodením.

 
tsSLAueP

e

...
tsSLAueP

e

...

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia