Kategórie
 
 
 
 
 

Tréningové príslušenstvo značky QPQ

27. jún 2023
Tréningové príslušenstvo značky QPQ

Česká značka QPQ sa venuje výrobe tréningových pomôcok a príslušenstva k strelným zbraniam. Tieto pomôcky a príslušenstvo sú vyrobené prevažne z plastu, a to za pomoci 3D tlačiarne. Tréningové pomôcky sú tvorené produktmi vhodnými na nácvik manipulácie so zbraňou pri streľbe, údržbe a podobne. Ostatné príslušenstvo je tvorené napr. stojanmi a držiakmi na zbrane, či kufríkmi na náboje alebo zbrane. Značka QPQ sa však zaoberá aj 3D tlačou na mieru podľa predstáv zákazníka. Ktoré pomôcky sú pre strelca zaujímavé?

Vybíjacie náboje

Značka QPQ ponúka primárne dve verzie vybíjacích nábojov, a to vyrobené komplet z plastu cez 3D tlačiareň a vyrobené z originálnej nábojnice a doplnené o plastové komponenty. Vybíjacie náboje s originálnymi nábojnicami majú dlhšiu životnosť ako čisto plastové. Obe verzie však chránia úderník pred poškodením vďaka silikónovej vložke umiestnenej namiesto zápalky. Dostupné sú v najbežnejších kalibroch (napr. 9 x 19, 9 x 17, .45 ACP, .223 Rem., .22 LR, 7.62 x 39 a iné). Slúžia na tréning bezpečnej manipulácie so zbraňou. S vybíjacími nábojmi súvisí aj tzv. vložka do zásobníka. Keď je táto vložka v zásobníku, záver nezostane v zadnej polohe, ako v prípade, keď je zásobník prázdny.

Bezpečnostné tyčky a tréningové hlavne

Bezpečnostné tyčky do zbraní rôznych modelov a kalibrov zbraní sa využívajú najmä na nácvik obranných techník so zbraňou. V ponuke bezpečnostných tyčiek nechýbajú ani verzie do SA 58 alebo GP STRIBOG. Bezpečnostná tyčka sa vkladá do hlavne v smere od nábojovej komory.

Tréningové hlavne taktiež primárne slúžia na nácvik obranných techník so zbraňou. Súčasťou tréningovej hlavne je aj imitácia nábojovej komory, do ktorej však nie je možné prebíjať náboje. V ponuke nechýba tréningová hlaveň napr. k CZ SP-01 alebo k Glock 17.

Ostatné príslušenstvo

Za zmienku stoja aj cvičné zásobníky a botky zásobníkov pre systém MANTIS. MANTIS je systém (strelecký trénažér), ktorý pomocou zariadenia prirobeného na zbraň okrem iného ukazuje, ako veľmi strhávate zbraň počas streľby. Školný zásobník nezachytáva záver (pri manipulácii so záverom nezostane v zadnej polohe). Taktiež nehrozí, že by ste z tohto zásobníka nabili do komory náboj. Tieto zásobníky a botky sú dostupné pre rôzne modely strelných zbraní.

Šikovným príslušenstvom je aj zásobník pre jednoduchú aplikáciu terčových zálepiek.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia