Kategórie
 
 
 
 
 

Sprievodca výberom airsoftovej masky

25. jún 2021
Sprievodca výberom airsoftovej masky

Airsoftové masky, prilby, okuliare sú neodmysliteľnou súčasťou hry s názvom airsoft. Bez ochrany zraku a tvárovej oblasti môžete prísť počas hry k nepríjemným štípancom v citlivých oblastiach a v horších prípadoch aj k veľmi nepríjemným zraneniam najmä v prípade zásahu očí alebo úst. Airsoftové masky sa Vám však určite zídu a splnia svoj účel ochrany, aj keď nie ste hráčom airsoftu, ale strieľate doma len tak na terč. Vystrelená guľôčka sa totiž môže od terča odraziť, preto sa treba mať na pozore a chrániť sa aj v takýchto prípadoch. Niektoré, najmä drahšie typy masiek nie sú len ochranným, ale aj dizajnovým prvkom a doplnkom. Poďme sa teda spolu pozrieť na rôzne typy airsoftových masiek, ktoré sa dajú na trhu nájsť.

MASKY A SIEŤKY NA OČI

Ochrana zraku je jednoznačne najdôležitejšia, pretože zásah guľôčkou do oka môže mať nepríjemné až trvalé následky. Ak sú Vám však zásahy do iných častí tváre nepríjemné, tak je ideálne takéto airsoftové masky kombinovať napr. so šatkami alebo neoprénovými maskami, ktoré bolesť zo zásahu určite stlmia. Z masiek a sieťok pre Vás vyberáme sieťku na ochranu zraku Wosport alebo Taktické okuliare Wosport s ochrannou mriežkou.
 

TVÁROVÉ MASKY

Tvárové airsoftové masky budú vhodné pre strelcov, ktorí chcú mať spodnú časť tváre dokonale chránenú pred zásahmi, ale oči si chcú chrániť samostatne, pomocou ochranných okuliarov, ktoré si s maskou zladia podľa vlastného uváženia. Tieto typy masiek sú najčastejšie vo forme kovovej sieťky, alebo sú vyrobené z plastu. Zo sieťkových masiek pre Vás vyberáme Airsoft masku Royal so sieťkou. Z plastových Vás najmä z dizajnového hľadiska možno zaujme Airsoft maska Royal Zombie.
 

CELOTVÁROVÉ MASKY

Celotvárové airsoftové masky predstavujú komplexnú ochranu celej tváre, vrátane očí a niektoré modely masiek dokonca poskytujú aj bočnú ochranu uší alebo aj ochranu krku. Na trhu sa nachádzajú aj základné, dizajnovo jednoduché modely masiek v cene len pár Eur, ako napr. Airsoft maska Royal. Airsoft maska Empire EVS poskytuje ochranu celej tváre vrátane uší s moderným dizajnom. Airsoft maska Wosport so sieťkou tiež chráni celú tvár aj uši a navyše má šilt, ktorý tieni slnečné žiarenie. Ak by aj toľkoto ochranných funkcií bolo pre Vás málo a chcete si chrániť aj oblasť krku, odporúčame Vám Airsoft masku Wosport so sieťkou a chráničom krku. Ak chcete vyzerať štýlovo, možno až strašidelne, pozrite si celotvárové masky so zaujímavými dizajnmi ako napr. Airsoft maska Wosport Terminator alebo Airsoft maska Wosport Blooded Skull.

Všetky masky sú vhodné pre tínedžerov a dospelé osoby. Veľkosť je teda univerzálna a nastaviteľná. Väčšina modelov masiek je dostupná aj v rôznych farebných prevedeniach. Airsoftové masky plnia ochrannú funkciu voči nárazom plastových guľôčok vystreľovaných nízkou energiou a dizajnovú, estetickú funkciu. Takéto masky však nikdy nepoužívajte ako ochrannú pomôcku napr. v priemysle a podobne, na to slúžia ochranné certifikované pomôcky a prostriedky.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia