Kategórie
 
 
 
 
 

POZNÁTE MILOVNÍKA AIRSOFTU? TÝMITO DARČEKMI NIČ NEPOKAZÍTE

25. november 2021
POZNÁTE MILOVNÍKA AIRSOFTU? TÝMITO DARČEKMI NIČ NEPOKAZÍTE

Máte vo svojom okolí blízku osobu, o ktorej viete, že sa venuje airsoftu? Netušíte však, čím by ste ju mohli potešiť? Dôležité je v dostatočnom predstihu nenápadne zistiť, aké doplnky, príslušenstvo a výstroj už má, prípadne naopak, zistite, čo ešte vo svojej výbave nemá. Možností, akým spôsobom priaznivca airsoftu obdarovať je naozaj veľa. Poďme sa pozrieť na to, čo by milovníka hry airsoft a airsoftových zbraní mohlo potešiť.

SPOTREBNÝ MATERIÁL

Pre hráča airsoftu sú spotrebným materiálom najmä CO2 bombičky, hnacie plyny vo fľašiach a elektrické batérie. Tento spotrebný materiál predstavuje hnaciu silu zbrane, preto je dôležité si zistiť, na akom princípe jeho zbraň funguje. Žiaden airsofťák určite nepohrdne náhradnou batériou, alebo bohatou zásobou CO2 bombičiek a hnacích plynov. Dôležitým spotrebným materiálom, ktorého sa naozaj pri airsofte spotrebuje veľa sú plastové 6 mm guľôčky. V tomto prípade je potrebné si zistiť, akú hmotnosť airsoftových guľôčok obdarovaný preferuje a podľa toho správne vybrať.

MERAČE VÝKONU ZBRANÍ

Sú to zariadenia, ktoré dokážu odmerať energiu a rýchlosť vystrelenej guľôčky z airsoftovej zbrane, jednoducho povedané, dokážu odmerať silu / výkon zbrane. Môžu potešiť každého milovníka airsoftu, nakoľko si prostredníctvom nich odmeria výkon svojich zbraní alebo zbraní svojich kamarátov. Ideálnou voľbou je chronograf značky JS-Tactical alebo chronograf značky Wosport, ktorý je vybavený stojanom a technológiou bluetooth.

TAKTICKÉ VESTY, UNIFORMY A RUKAVICE

Ak potenciálny obdarovaný ešte nemá vhodné oblečenie, tak základom sú poriadne maskáčové uniformy, taktické vesty a rukavice. Obľúbenými sú taktické uniformy s chráničmi značky JS-Tactical alebo jednoduchšie uniformy značky Royal, všetky dostupné v rôznej veľkosti. Taktické vesty sú vhodným doplnkom k uniformám a vynikajúcim pomocníkom, nakoľko obsahujú veľa odkladacieho priestoru. Ich výhodou je, že ich veľkosť je univerzálna. Ponuka rukavíc je široká, je dôležité zamerať sa najmä na farebné prevedenie a správnu veľkosť.

OCHRANNÉ POMÔCKY

Pri streľbe z airsoftových zbraní hrozí riziko poranenia najmä v oblasti tváre. Pri hraní airsoftu v teréne (napr. v budovách alebo v lese) hrozí napr. pošmyknutie pri presúvaní sa a možný úraz hlavy, kolien, či lakťov. Preto ochranné pomôcky nesmú vo výbave priaznivca airsoftu chýbať. Airsoft masky ochránia oči, prípadne tvár pred priamym zásahom guľôčky alebo pred zásahom odrazenej guľôčky. Zásah do oblasti tváre je veľmi nepríjemný a v prípade zásahu oka aj veľmi nebezpečný. Masky sú dostupné v rôznych tvaroch a dizajnoch.

Airsoft helmy ochránia hlavu najmä pred nárazom a sú aj dôležitým estetickým doplnkom každého hráča airsoftu. Obľúbenou a štýlovou značkou je značka Emerson Gear. Značka Royal naopak ponúka jednoduchšie a cenovo dostupnejšie helmy. Ak uniforma alebo oblečenie hráča airsoftu nie sú vybavené zabudovanými chráničmi kolien a lakťov, tak vhodným darčekom budú aj chrániče kolien a lakťov. Sú dostupné v rôznych dizajnoch a farebných prevedeniach.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia