Infobar icon

JARNÝ VÝPREDAJ - zľavy až do výšky 40%. Nakupovať teraz.

Kategórie
 
 
 
 
 

PERFEKTNÝ DARČEK PRE MUŽA? KVALITNÝ NÔŽ

08. december 2020
PERFEKTNÝ DARČEK PRE MUŽA? KVALITNÝ NÔŽ

Hľadáte vhodný darček pre chlapa, ktorý je fanúšikom nožov? Dôležité je, aby ste skúsili najmä nenápadne zistiť, aký typ nožov preferuje. A teda či preferuje skôr nože s pevnou čepeľou, multifunkčné nože alebo zatváracie nože. Ak ste typ človeka, ktorý by sa "nenápadnými otázkami" skôr prezradil, máme pre Vás rady, ako správne vybrať vhodný nôž aj s konkrétnymi príkladmi obľúbených modelov. Viac sa dočítate ďalej.

NOŽE S PEVNOU ČEPEĽOU

Ich synonymom sú dýky. Väčšina z nich má armádny dizajn, nakoľko pevné nože používa najmä armáda. S pevným nožom teda potešíte najmä muža, ktorý je príslušníkom ozbrojených zložiek, obdivovateľom armády a jej výbavy, alebo sa len jednoducho rád oblieka do vojenských maskáčov a chce mať napr. na rodinnej opekačke alebo prechádzke lesom pri sebe poriadny nôž. Ikonami spomedzi pevných nožov sú značky Glock, Ka-Bar, Mikov a Walther. Z rakúskej značky Glock pre Vás vyberáme dýku s pílkou a puzdrom model FM 81 Battle Field. Z ponuky americkej značky Ka-Bar určite zaujme dýka s koženým puzdrom model Dogs Head Utility s extrémne odolnou čepeľou. Od českého výrobcu nožov Mikov dávame do pozornosti civilnú verziu noža model UTON, ktorého predloha je využívaná v Slovenskej a Českej armáde. Z modernejších taktických pevných nožov pre Vás vyberáme nôž nemeckej značky Walther model P99 s nylonovým puzdrom. Poľovníka by mohol potešiť nôž s pevnou čepeľou, drevenou rukoväťou a koženým puzdrom značky Walther model BWK6.

MULTIFUNKČNÉ NOŽE

Multifunkčný nôž alebo multifunkčné náradie je vhodné pre chlapa "kutila", ktorý potrebuje mať vždy pri sebe nástroj na opravu drobných technických maličkostí, či už v domácnosti alebo v aute. Svoje uplatnenie nájde určite aj počas túry v prírode. Z nemeckej značky Walther pre Vás vyberáme nôž model Multi Tac Pro, ktorý má okrem iného aj kombinačky a set bitov pre integrovaný skrutkovač. V cene dostanete aj nylonové puzdro a kovový darčekový obal. Z nižšej cenovej relácie pre Vás vyberáme multifunkčný nôž značky SCK model CW-K22. Za nízku cenu dostanete nôž so zabudovanými desiatimi ďalšími doplnkami ako napr. nožničky, pílky, vývrtku, otvárač na fľaše a iné. Ak na opekačku bude stačiť len nôž s vývrtkou a otváračom na fľaše, potom poteší aj český nôž značky Mikov model 100-NH-5F.

ZATVÁRACIE NOŽE

Zatvárací nôž ako darček nepochybne poteší väčšinu mužov. Ak sa neviete rozhodnúť, či vybrať nôž s pevnou čepeľou, multifunkčný nôž alebo zatvárací nôž, tak voľba zatváracieho noža bude tá najuniverzálnejšia. Z tradičnejších modelov pre Vás vyberáme zatvárací nôž nemeckej značky Walther s drevenou rukoväťou model AFW 2, ktorý je svojim klasickým dizajnom vhodný najmä pre starších pánov a poľovníkov. Pre mladších pánov, alebo pánov, ktorí jednoducho potrebujú len nožík do vrecka, odporúčame moderný a malý zatvárací nôž Walther model TFK II. Pre náročnejších máme v ponuke aj tzv. vyskakovacie nože, na ktorých stačí len stlačiť tlačidlo na rukoväti a čepeľ z boku rukoväte sama vyskočí. Obľúbeným vyskakovacím nožom je český nôž Mikov model 241. Hubárov by určite potešili nože s tenkými čepeľami, ako napr. zatvárací nôž Elite Force model EF 145 alebo zatvárací nôž SCK model CW-K21C.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia