Infobar icon

JARNÝ VÝPREDAJ - zľavy až do výšky 40%. Nakupovať teraz.

Kategórie
 
 
 
 
 

Obľúbené diabolky v kal. 4,5 mm a 5,5 mm

24. január 2022
Obľúbené diabolky v kal. 4,5 mm a 5,5 mm

Často sa stáva, že zákazníci sa nevedia rozhodnúť, aké diabolky si zakúpiť k svojej novej vzduchovke, alebo by radi vyskúšali aj nejaké iné značky, typy a druhy diaboliek, ale nevedia, ktoré si vybrať. Niet sa čomu čudovať, trh v dnešnej dobe už ponúka stovky typov a druhov diaboliek do vzduchových zbraní, či už známych alebo menej známych značiek. Cieľom tohto článku bude poradiť zákazníkom, ktoré druhy diaboliek sú obľúbené. Sústrediť sa budeme na najrozšírenejšie kalibre, a to 4.5 mm a 5.5 mm.

DIABOLKY KAL. 4.5 MM

Kaliber charakterizuje priemer diabolky a je vyjadrený buď v európskom meradle (4.5 mm) alebo v anglo-americkom meradle v desatinách, stotinách a tisícinách palcov. Preto sa môžete stretnúť aj s označením .177 (0.177").

  • Diabolky s plochou špičkou – sú zvyčajne vhodné na terčovú streľbu, nakoľko na papierovom terči zanechávajú väčšiu stopu po zásahu. Z obľúbených a cenovo dostupných diaboliek tohto typu sú najobľúbenejšie diabolky značky GECO GLATT alebo WINCHESTER FLAT NOSED. Skúsení strelci však siahnu po kvalitnejších značkách ako napr. JSB PREMIUM MATCHRWS R 10 MATCH.
  • Diabolky so zaoblenou špičkou – zaoblená špička je často označovaná za štandardný tvar diabolky a má univerzálne použitie. Je vhodné ich používať na hobby streľbu a domácu terčovú streľbu. Existujú však aj športové diabolky so zaoblenou špičkou. Medzi obľúbené a najlacnejšie diabolky tohto typu patria určite diabolky KOVOHUTĚ STANDARD alebo WINCHESTER ROUND NOSE. Medzi najkvalitnejšie a najpresnejšie diabolky tohto typu však patria určite JSB EXACTJSB PREMIUM EXACT.
  • Diabolky so špicatou špičkou – sú prieraznejšie a preto sa používajú najmä na lov škodnej zveri ako sú potkany a podobne. Trh aj v tomto prípade ponúka lacnejšie značky a aj drahšie značky diaboliek tohto typu. Medzi lacnejšie patria napr. WINCHESTER POINTEDUMAREX COBRA. Ak okrem prieraznosti hľadáte aj čo najväčšiu presnosť, skúsený strelec by vám určite poradil diabolky JSB STRATON alebo HN BARACUDA.
  • Špeciálne lovecké diabolky – vyznačujú sa špeciálnym tvarom a sú často vyrobené z kombinácie rôznych materiálov. Medzi takéto špeciálne diabolky patria diabolky HN HORNETPREDATOR POLYMAG.
     

DIABOLKY KAL. 5.5 MM

V prípade kalibru 5.5 mm sa môžete stretnúť aj s anglo-americkým označením .22 (0.22"). Z dôvodu väčšieho priemeru bývajú zabalené v menších baleniach ako kaliber 4.5 mm. Najčastejšími baleniami sú 250 alebo 300 ks.

  • Diabolky s plochou špičkou – z nižšej cenovej kategórie sú mimoriadne obľúbené diabolky UMAREX MOSQUITOGAMO MATCH. Ak by ste chceli vyššiu kvalitu, odporúčame české diabolky JSB JUMBO MATCH.
  • Diabolky so zaoblenou špičkou – medzi najpredávanejšie z dôvodu ceny určite patria diabolky GAMO PRO HUNTER a klasické české diabolky KOVOHUTĚ STANDARD. Na druhej strane medzi najkvalitnejšie diabolky so zaoblenou špičkou patria určite diabolky JSB JUMBO EXACTHN FIELD TARGET.
  • Diabolky so špicatou špičkou – aj v tomto prípade sú veľmi výhodným balením práve diabolky UMAREX COBRA. Väčšou kvalitou sa však určite vyznačujú diabolky JSB JUMBO STRATON.
  • Špeciálne lovecké diabolky – rovnako ako v prípade kalibru 4.5 mm, tak aj v prípade kalibru 5.5 mm sú k dispozícii vynikajúce diabolky HN HORNETPREDATOR POLYMAG.
 
avatar
Aneta Dymtrus

Hello

My name is Aneta Dymtrus, I am working with the Red Cross humanitarian office in Kyiv Ukraine, I want to share some investment plans and projects that would

be deemed of interest to you. Please contact me on my email address anetadymtrus7@gmail.com for more details.

Kind Regards.

Aneta Dymtrus

...

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia