Kategórie
 
 
 
 
 

Novinky na trhu s kušami

28. júl 2022
Novinky na trhu s kušami

Nakoľko sú kuše v Slovenskej republike voľnopredajnými zbraňami od 18 rokov bez nutnosti byť držiteľom zbrojného preukazu, tak sú mimoriadne obľúbeným koníčkom na trávenie voľných chvíľ. Sú teda veľmi populárnymi zbraňami, a preto sa šikovní predajcovia zbraní snažia prinášať na slovenský trh neustále nové modely a príslušenstvo, ktoré dokážu zaujať. Manipulovať s kušou treba veľmi opatrne a netreba zabúdať na to, že by sa s ňou malo strieľať len na strelnici. Treba mať na pamäti aj to, že s kušou je lov zvery v Slovenskej republike zakázaný. Ktoré modely cenovo dostupných kuší patria medzi posledné novinky?

JS-ARCHERY SCORPION

Je pištoľová kladková kuša v cenovej relácii do 100 Eur. Odpor náťahu je do 50 lbs, vďaka čomu vystrelený šíp dosahuje rýchlosti do cca 120 fps. Veľkou výhodou je skutočnosť, že používa bežné šípy s dĺžkou 6.5", ktoré sa používajú aj vo väčšine iných pištoľových kušiach. Náhradné šípy sú teda vždy dostupné a cenovo výhodné. Model Scorpion sa jednoducho napína pomocou priamoťažnej páky. Telo je vyrobené z odolného plastu, ramená sú kovové a tetiva a lanká sú z ocele. Je vybavená nastaviteľným cieľnikom, ktorý je však možné nahradiť za kolimátor. Celková dĺžka je 300 mm a hmotnosť je 580 g.

JS-ARCHERY BEAST

Je štandardnou kladkovou kušou, ktorá sa napína ručne potiahnutím za tetivu. Odpor náťahu je do 80 lbs. Tento špecifický model používa šípy s dĺžkou 3" so špeciálnym tvarom, ktoré dokáže vystreliť rýchlosťou až do 140 fps. Zaujímavosťou však je, že okrem šípov dokáže strieľať aj oceľové guľôčky s priemerom 8 mm. Konštrukcia modelu Beast aj s ramenami je kovová, tetiva, kladky a lanká sú oceľové. Dĺžka je 755 mm a hmotnosť je 2 300 g. Jej cena sa pohybuje len niečo málo cez 100 Euro.

STEAMBOW AR-6 STINGER II KOMPAKT

Rakúska značka Steambow sa vyznačuje výrobou špecifických a špeciálnych kuší a lukov. Preto uvedený model vyniká najmä tým, že je vybavený zásobníkom s kapacitou šesť šípov, dokáže vyvinúť rýchlosť šípu až do 200 fps a ramená sú vyrobené z odoleného sklo-laminátu. Model AR-6 STINGER II môže byť dovybavený aj rôznym taktickým príslušenstvom, ako napr. kolimátor, laserový zameriavač a taktická rukoväť. Výhodou je aj naťahovanie pomocou priamoťažnej páky, vďaka čomu má kompaktné rozmery. Celková dĺžka je 556 mm a hmotnosť len 950 g.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia