Kategórie
 
 
 
 
 

Nové modely zbraní značky T4E - 1. časť

16. február 2023
Nové modely zbraní značky T4E - 1. časť

Azda najväčšia korporácia s názvom UMAREX GmbH & Co. KG z Nemecka, ktorá sa zaoberá vývojom, výrobou a distribúciou voľnopredajných zbraní, neustále rozširuje ponuku zbraní, ktoré nazýva Defense-Training Markers. Tieto čoraz obľúbenejšie zbrane dokážu vystreľovať gumené projektily, projektily s farebnou látkou a projektily so slzotvornou náplňou. Stali sa teda obľúbenými preto, lebo sú využiteľné ako tréningové zbrane, zbrane na sebaobranu, zbrane na paintball alebo na voľnočasovú aktivitu doma na dvore. V nasledovných riadkoch sa spoločne pozrieme, aké nové modely značky T4E sa vyskytli približne za posledný rok.

T4E GLOCK 17 GEN. 5

Odkedy spoločnosť UMAREX GmbH & Co. KG získala licenciu na výrobu replík rakúskej značky GLOCK, doslova sa pretrhlo vrece s replikami pištolí značky GLOCK. Repliky populárnych samonabíjacích pištolí ako napr. Glock 17, Glock 19 a Glock 22 sú dostupné už aj ako expanzné pištole, airsoft pištole, či dokonca pištole na oceľové broky alebo diabolky. Bolo teda len otázkou času, kedy sa replika pištole Glock objaví aj v prevedení T4E ako  Defense-Training Marker. Prvým je model Glock 17 Gen. 5 v kal. .43 s kapacitou 8 projektilov a energiou strely do 5 Joulov. Prevedenie je veľmi realistické aj vďaka funkcii Blow-Back, hmotnosti cca 700 g a značeniam a logám ako na originálnej predlohe. Očakávame, že do budúcna sa objavia aj iné repliky tejto rakúskej značky vo forme zbraní typu T4E.

REVOLVER T4E HDR 68

Model HDR bol donedávna dostupný v kal. .50 vo verzii s energiou strely do 7.5 J alebo do 11 J. Nedávno však prišiel na trh nový model revolveru HDR v kal. .68. Oproti modelu HDR 50 je mohutnejší a má dlhšiu hlaveň. Čo však poteší najviac je skutočnosť, že je dostupný aj vo verzii s energiou strely až do 16 J, čo z neho v spojení s kalibrom .68 robí veľmi slušný obranný prostriedok, z ktorého zásah môže byť veľmi nepríjemný pre živý cieľ v prípade obrany.

PUŠKA UMAREX HDX 68

Dlhá zbraň značky T4E model HDX 68 má veľmi špecifický dizajn, vďaka ktorému je niekedy nazývaná ako puška a niekedy ako brokovnica. Názov brokovnica podporuje systém Pump-Action, teda prebíjanie pomocou podpažbia ako na niektorých reálnych brokovniciach. Vďaka kalibru .68 a energii strely do 16 J môže byť taktiež veľmi účinným obranným prostriedkom. Kapacita integrovaného zásobníka je 16 projektilov. Špecifikom tejto zbrane je skutočnosť, že je poháňaná hneď dvomi bombičkami s obsahom 12 g CO2, ktoré dokážu vyprodukovať v prípade verzie 16 J až okolo 20 výstrelov.

 
avatar
Toshio Hosoya

HDR revolver cal68 was my order. Toshio Hosoya

...
avatar
Albin

Ste výborný

...
avatar
Albin

Ste najlepši

...

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia