Kategórie
 
 
 
 
 

Možné poruchy elektrických airsoftových zbraní

31. máj 2022
Možné poruchy elektrických airsoftových zbraní

Máte doma elektrickú (AEG) airsoft zbraň? Prestala fungovať alebo nefunguje správne? Niekedy sa môže jednať len o drobnú poruchu a netreba hneď utekať tovar reklamovať alebo odovzdávať tovar na pozáručný servis. Existujú jednoduché kroky, ktorými môžete niektoré problémy odstrániť alebo aspoň vylúčiť možné problémy. Poďme sa na možné riešenia problémov spolu pozrieť.

ELEKTRICKÝ MOTORČEK FUNGUJE, AVŠAK NEDOCHÁDZA K VYSTRELENIU GUĽÔČKY

V prvom rade skontrolujte priechodnosť hlavne, teda či hlaveň nie je upchatá zaseknutou guľôčkou. Ak je hlaveň upchatá, opatrne hlaveň spriechodnite a odstráňte zaseknuté guľôčky (náradie na odstránenie zaseknutých guľôčok býva často obsahom balenia elektrických airsoftových zbraní). K zaseknutiu guľôčky v hlavni môže dôjsť napr. z dôvodu nesprávne nastavenej funkcie Hop-Up, znečistenia hlavne, použitia veľmi ťažkej guľôčky vzhľadom na výkon danej zbrane, alebo aj z dôvodu slabej batérie, ktorá už nevládze motorčeku dodať dostatočný výkon na vystrelenie.

Ak hlaveň nie je upchatá zaseknutou guľôčkou a zdá sa Vám, že motorček už vydáva veľmi slabý zvuk, skúste dobiť batériu, môže byť už značne vybitá a preto nedôjde k vystreleniu guľôčky. Určite preverte aj správne zasunutie zásobníka v zbrani. V prípade Hi-Cap zásobníku (tzv. točák) skontrolujte, či sú guľôčky natiahnuté pomocou spodného kolieska z vedľajšieho zásobníka do hlavného. Ak je nesprávne alebo nedostatočne zasunutý zásobník, nemusí správne podávať guľôčky na výstrel.

ELEKTRICKÝ MOTORČEK NEFUNGUJE

Ak elektrický motorček nevydáva žiaden zvuk alebo veľmi slabý zvuk, v prvom rade skúste dobiť batériu. Ak dobitie batérie nepomohlo a máte k dispozícii aj náhradnú batériu, vyskúšajte aj tú. Ak ani druhá batéria nepomohla, skúste pozrieť, či nie je niekde zlomený alebo prerušený kábel, ktorý vedie k batérii. Ak sú káble v poriadku, skontrolujte, či nie je napájací konektor zaoxidovaný alebo skorodovaný. Ak sa všetko zdá v poriadku, skúste pozrieť, či nie je vypálená elektrická poistka (jej lokalizáciu si preverte v návode k Vašej zbrani). Určite skontrolujte aj skutočnosť, či náhodou nemáte poistku spúšte v zaistenej polohe, je to síce banalita, ale môže sa stať.

Ak ste preverili všetky vyššie uvedené možnosti, bude vhodné Vašu airsoft zbraň reklamovať alebo odovzdať do servisu. Najmä v prípade, ak je zbraň v záruke, nesnažte sa ju rozoberať, takéto konanie môže byť dôvodom na zamietnutie reklamácie a charakterizované ako neodborný zásah.

 
MmzHrrdb

1

...
MmzHrrdb

1

...

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia