Kategórie
 
 
 
 
 

Moja prvá airsoftová zbraň

29. jún 2021
Moja prvá airsoftová zbraň

Cieľom tohto článku bude poradiť tínedžerom, ktorí sa zaujímajú o airsoft, ako si správne vybrať vhodné airsoftové zbrane na začiatok. V článku sa teda nebudeme venovať najlacnejším a najzákladnejším modelom airsoftových zbraní, avšak ani tým najdrahším. Zaujímať nás bude teda cenovo dostupná „zlatá stredná cesta". Ak sa chystáte stať hráčom airsoftu, tak základnou výbavou pre Vás bude pištoľ a samopal, resp. útočná puška. Poďte sa teda pozrieť, čo odporúčame.

PIŠTOĽ

Ak sa v zbraniach trocha vyznáte aspoň z filmov a počítačových hier, tak si treba položiť otázku, ktoré modely pištolí sa Vám pozdávajú z hľadiska dizajnu. V dnešnej dobe trh ponúka airsoftové repliky pištolí takmer všetkých svetových značiek. Najpopulárnejšími značkami sú jednoznačne rakúsky Glock, talianska Beretta, česká CZ a americký COLT. Aby mala airsoftová pištoľ aj slušný výkon, odporúčame orientovať sa na verzie, ktoré sú poháňane bombičkou s obsahom 12 g CO2. Takáto bombička zvyčajne dokáže vystreliť približne 50 ks guľôčok a jej cena sa pohybuje okolo 0.50 Eura. Veľkým lákadlom pre začiatočníkov je funkcia Blow-Back, vďaka ktorej sa pri streľbe záver pohybuje ako na reálnej samonabíjacej pištoli. Ak však nemáte vyhradený rozpočet na pištoľ aspoň cca 100 Eur, tak sa musíte pre začiatok sústrediť na verzie bez tejto funkcie, ktoré sa dajú zakúpiť v cenovej relácii cca 50 Eur. Pištole spravidla slúžia počas hry ako záložné zbrane, ak Vám napr. dôjdu guľôčky v samopale alebo sa v samopale vybije batéria.

 

ODPORÚČANÉ MODELY PIŠTOLÍ

  • Airsoft Glock 17 Gen 4 AG CO2 Blow-Back – replika azda najobľúbenejšej pištole na svete, ktorá má energiu strely až do 1.3 J, zásobník s kapacitou 16 ks guľôčok, funkciu Blow-Back a spodnú montážnu lištu, na ktorú môžete nainštalovať napr. laserový zameriavač alebo svietidlo.
  • Airsoft Walther P99 DAO CO2 Blow-Back – replika populárnej nemeckej pištole, ktorá má energiu strely až do 2.0 J, zásobník s kapacitou 15 ks guľôčok, funkciu Blow-Back a spodnú montážnu lištu, na ktorú môžete nainštalovať napr. laserový zameriavač alebo svietidlo.
  • Airsoft STI DUTY ONE CO2 – replika americkej pištole STI DUTY ONE, ktorá má energiu strely až do 1.5 J, zásobník s kapacitou 16 ks guľôčok a spodnú montážnu lištu, na ktorú môžete nainštalovať napr. laserový zameriavač alebo svietidlo. Cenovo dostupnejšia verzia bez funkcie Blow-Back.

 

SAMOPAL

Vo výzbroji začiatočníka nesmie chýbať ani samopal ako primárna zbraň. Pri výbere sa taktiež môžete inšpirovať svojimi vysnívanými zbraňami z počítačových hier a filmov. Medzi mladými strelcami sú aktuálne obľúbené moderné samopaly v štýle samopalov M4 / AR-15. Odporúčame elektrické modely na baterky, ktoré majú aj plnoautomatický (full-auto) režim streľby.

 

ODPORÚČANÉ MODELY SAMOPALOV

  • Airsoft Lancer Tactical LT-25 G2 SPR – elektrický airsoftový samopal v štýle M4, ktorý má energiu strely do 1.5 J, zásobník s kapacitou 300 ks guľôčok a viaceré montážne lišty, na ktoré môžete nainštalovať rôzne taktické príslušenstvo.
  • Airsoft Heckler & Koch G36C IDZ AEG – samopal so systémom Dual Power, vďaka ktorému funguje aj ako elektrický  aj ako manuálny model. Ak sa vybije baterka, dokážete strieľať ďalej mechanickým prebíjaním po jednej guľôčke. Energia strely je do 0.5 J.
  • Airsoft WELL 61 AEG – replika legendárneho československého samopalu SA VZ 61, ktorý sa vyznačuje svojimi kompaktnými rozmermi. Tento elektrický airsoftový samopal poteší najmä tých, ktorí chcú hrať skôr záporákov ako napr. teroristov alebo zločincov. Energia strely je do 1.0 J.
 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia