Infobar icon

JARNÝ VÝPREDAJ - zľavy až do výšky 40%. Nakupovať teraz.

Kategórie
 
 
 
 
 

Ktorý typ kuše je vhodný pre začiatočníka a pokročilého strelca?

25. jún 2021
Ktorý typ kuše je vhodný pre začiatočníka a pokročilého strelca?

Ste úplný začiatočník a hľadáte cenovo dostupnú kušu na začiatok, aby ste zistili, či takáto forma streľby a zábavy bude pre Vás tá pravá? Alebo naopak, ste už skúsený strelec, ktorému prešlo cez ruky niekoľko rôznych modelov kuší a stále sa posúvate vo výbere ďalších modelov ďalej? Cieľom tohto blogu je predstaviť začiatočníkom alebo pokročilým strelcom, ktoré kuše sú overenými hitmi a čo je na trhu nové.

PIŠTOĽOVÁ KUŠA COBRA ALUMINIUM 80 LBS

Pištoľová kuša Cobra Aluminium značky Ek-Archery je rokmi overeným modelom a je jednoznačne vhodná pre začiatočníkov. Vyznačuje sa kvalitou a odolnosťou, nakoľko jej telo je vyrobené zo zliatiny kovov a lučisko zo sklolaminátu. Napínacia sila je 80 LBS a vystrelený šíp v závislosti od jeho hmotnosti dokáže vyvinúť rýchlosť do 175 fps. Vystreľuje šípy s odporúčanou dĺžkou 6.5". Mierená streľba na terč je možná do vzdialenosti cca 20 m. Obsluhuje sa veľmi jednoducho. Tetiva sa napína pomocou zalomenia napínacej páky. Nechýba ani poistka proti nechcenému výstrelu a možnosť inštalácie kolimátora. Dostupná je aj lacnejšia verzia s plastovým telom taktiež s názvom Cobra.
 

PIŠTOĽOVÁ KUŠA STEAMBOW AR-6 STINGER

Ak sa vám už na začiatok zdá obyčajná jednovýstrelová kuša veľmi nudná a ste ochotní už na začiatku investovať vyššiu sumu, určite máme riešenie aj pre vás. Riešením je kuša Steambow AR-6 Stinger z dieľne rakúskej značky STEAMBOW. Základ tejto kuše je veľmi podobný už spomínanej kuši Cobra. Model AR-6 Stinger je však vybavený aj plastovým zásobníkom s kapacitou 6 šípov s dĺžkou 6.3". Zásobník si teda nabijete šípmi a šípy si už len prebíjate pomocou zalamovania napínacej páky. Kuša je vybavená jednoduchými pevnými mieridlami. V zásobníku je však zabudovaný aj laserový zameriavač, vďaka ktorému bude streľba určite presnejšia a zábavnejšia. Ak by vám nestačil ani laserový zameriavač, tak si môžete na kušu nainštalovať aj kolimátor. V obsahu balenia nájdete aj prídavnú rukoväť, ktorá poskytuje stabilnejší úchop. Napínacia sila je 80 LBS a vystrelený šíp v závislosti od jeho hmotnosti dokáže vyvinúť rýchlosť až do 226 fps. Kuša AR-6 Stinger je dostupná aj vo verzii s kovovým zásobníkom.
 

KLADKOVÁ KUŠA GUILLOTINE-X 185 LBS

Ak už máte skúsenosti s pištoľovými kušami alebo s dlhými reflexnými kušami, je na čase vyskúšať dlhé kladkové kuše. Medzi základné, kvalitné a overené kladkové kuše určite patrí kuša GUILLOTINE-X 185 LBS. Napínacia sila je až 185 LBS a rýchlosť šípu v závislosti od jeho hmotnosti môže dosiahnuť až 400 fps. Vďaka tomuto výkonu je mierená streľba možná do vzdialenosti cca 70 až 100 m. Na takéto dlhé vzdialenosti už budete potrebovať optický zameriavač, ktorý je v cene súčasťou balenia. Telo kuše je vyrobené z duralu a ramená zo sklolaminátu. Nakoľko tetiva kladie odpor 185 LBS, naťahuje sa pomocou napínacieho lana. Ak by sa vám náhodou nechcelo tetivu napínať ručne, môžete si ako voliteľné príslušenstvo dokúpiť kľukový navijak.
 

REFLEXNÁ KUŠA STEAMBOW ONYX – AIR POWERED 330 FPS

Ak streľbu z výkonnejších kuší milujete, avšak neustále manuálne napínanie tetivy s veľkým odporom vás unavuje, rakúska značka STEAMBOW má pre vás riešenie. Riešením je reflexná kuša Steambow Onyx–Air Powered 330 fps. Táto kuša je jedinečná vďaka pneumatickému napínaniu. K pneumatickému napínaniu dochádza prostredníctvom bombičky s 88 g obsahom CO2 alebo prostredníctvom tlakovej fľaše. Pneumatický systém teda napína tetivu namiesto vás, vďaka čomu je streľba oveľa komfortnejšia. Napínacia sila je až 225 LBS a vystrelený šíp dokáže vyvinúť rýchlosť až do 330 fps. Mierená streľba na terč je možná do vzdialenosti cca 70 m. Kuša je vybavená nastaviteľnou teleskopickou pažbou, poistkou proti nechcenému výstrelu a možnosťou inštalácie kolimátora alebo kušohľadu.
 

PRÍSLUŠENSTVO

Pri kúpe kuše nezabúdajte aj na príslušenstvo. Spotrebným príslušenstvom sú najmä príslušné šípy, hroty, terče a terčovnice. Z voliteľného príslušenstva nezabúdajte napr. na optické zameriavače a puzdra. Odporúčame súčasne s kušou zakúpiť aj náhradnú tetivu, aby ste v prípade poškodenia tetivy mohli okamžite problém vyriešiť.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia