Infobar icon

JARNÝ VÝPREDAJ - zľavy až do výšky 40%. Nakupovať teraz.

Kategórie
 
 
 
 
 

Ktoré nože boli hitom roku 2021?

28. apríl 2022
Ktoré nože boli hitom roku 2021?

Nože sú nepochybne šikovnou pomôckou napr. do domácnosti, garáže, dielne, na túry a kempovanie. Niekedy ich stačí mať len tak pre istotu a vždy si nájdu využitie v tej správnej chvíli.

Našťastie, v Slovenskej republike nie sú druhy nožov právne obmedzované na základe dĺžky čepele alebo ich celkovej dĺžky. Vďaka tomu majú záujemcovia na výber z veľkej ponuky či už pevných, zatváracích, multifunkčných alebo iných druhov nožov. 

Poďme sa spolu pozrieť na to, ktoré nože boli hitom sezóny 2021.

 

 


ZATVÁRACIE NOŽE

Luxusné zatváracie nože

Zo zatváracích nožov značky Walther sa darilo modelu Rescue Pro, ktorý má kombinované ostrie, odolnú čepeľ z ocele Sandvik 12C27 a hrot, ktorým je možné napr. rozbiť sklo. Jeho prednosťou je aj skutočnosť, že sa predáva v originálnom darčekovom balení a súčasťou balenia je aj puzdro.

Praktické zatváracie nože

Z lacnejších nožov značky Elite Force bol obľúbený model EF 103, a to najmä z dôvodu mimoriadne malých rozmerov (celková dĺžka s čepeľou iba 165 mm), zmestí sa teda aj do vrecka. Čepeľ tohto noža je vyrobená z kvalitnej ocele typ 440. V roku 2021 bol veľmi obľúbeným nožom aj nôž značky SCK, model CW-K368. Jeho rukoväť je zdobená drevenými časťami, čepeľ je vyrobená z nerezovej ocele typ 440 a je vybavený aj kovovým klipom.

Vyskakovacie nože

Špeciálnou kategóriou zatváracích nožov sú aj nože vyskakovacie, tzv. vyskakovačky. V tejto kategórii je obľúbeným nôž značky Mikov, model 241-ND-3/KP Predator. Stačí stlačiť odisťovaciu páčku čepele a čepeľ sama vyskočí z rukoväte. Rukoväť je vybavená dreveným pažbením a sú v nej ukryté dva typy otváračov. Čepeľ je vyrobená z ocele typ 420. V cene noža je aj hnedé puzdro.

NOŽE S PEVNOU ČEPEĽOU

Nože s pevnou čepeľou sa zvyknú nazývať aj ako dýky. Mimoriadne obľúbeným nožom v tejto kategórii je nôž značky Glock, model FM 81. Za svoj úspech vďačí okrem iného aj názvu značky Glock. Táto značka je jedným z najúspešnejších výrobcov zbraní vo svete. Čepeľ tohto noža je vyrobená z uhlíkovej ocele a súčasťou balenia je aj plastové puzdro. Je dostupný aj v rôznych farebných variáciách.

Armádne nože

Medzi fanúšikmi českej a slovenskej armády je populárnym nožom klon armádnej dýky UTON. Jeho čepeľ je vyrobená z nerezovej ocele typ 420. Súčasťou balenia je aj pílka, pilník a kožené puzdro. Zo značky Walther je obľúbeným pevným nožom model Tactical P99, a to najmä vďaka svojmu modernému dizajnu a kvalitnej nerezovej čepeli typ 440C. Ani v tomto prípade nechýba v balení puzdro.

Z lacnejších pevných nožov bol hitom roku 2021 nôž značky SCK, model CW-827-4. Čepeľ tohto noža je vyrobená z ocele typ 440, ostrie je kombinované a v rukoväti je ukryté kresadlo.

Nôž je praktickým pomocníkom pri ktorejkoľvek outdoorovej aktivite. Vyberte si z našej širokej ponuky nožov pre seba ten správny nôž.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia