Kategórie
 
 
 
 
 

Ekvivalenty k vzduchovým puškám značky Slavia

17. október 2022
Ekvivalenty k vzduchovým puškám značky Slavia

Napriek tomu, že výroba vzduchových zalamovacích pušiek značky Slavia skončila už pred niekoľkými rokmi, je po nich naďalej veľký dopyt. Modely 630 a 631 sa tešili veľkej obľube vďaka ich tradícií (vyrábali sa niekoľko desiatok rokov) a ich kvalite. V Slovenskej republike boli dlhodobo využívané ako jediné akceptované vzduchové pušky v rámci detských streleckých krúžkov. Nakoľko sa tieto strelecké krúžky uskutočňovali prevažne v telocvičniach v rámci škôl, preto výhodou týchto modelov bola obmedzená energia strely do 7.50 Joulu. Poďme sa teda pozrieť na to, aké iné zalamovacie vzduchové pušky nám ponúkajú obmedzený výkon do 7.50 J.

GAMO DELTAMAX FORCE

GAMO je španielska značka, ktorá sa zaoberá vývojom a výrobou vzduchových zbraní a príslušenstva k nim. Značka GAMO bola založená v roku 1959, preto má v tejto oblasti mnoho skúseností. Ich značka sa vyznačuje najmä výbornou kvalitou za dostupné ceny.

GAMO DELTA MAX je klasická zalamovacia vzduchová puška v kal. 4.5 mm (.177) s energiou strely do 7.50 J. Jej pažba je plastová, preto má relatívne nízku hmotnosť (2 kg). Celková dĺžka je niečo málo cez jeden meter, preto je vhodná aj pre mladších strelcov. Vo výbave tejto pušky nechýba ani poistka proti nechcenému výstrelu, ktorá sa nachádza pred spúšťou, nastaviteľné mieridlá a možnosť inštalácie puškohľadu. Predáva sa väčšinou vo výhodnom sete s názvom GAMO YOUNG AUTUMN PACK, ktorý obsahuje aj kovový terč a diabolky.

DIANA TWO-FORTY

Nemecká značka DIANA je vo všeobecnosti považovaná za jednu z najkvalitnejších výrobcov vzduchových zbraní vo svete. Počiatky tejto značky siahajú až do roku 1890.

DIANA TWO-FORTY je taktiež klasickou zalamovacou vzduchovou puškou v obľúbenom kalibri 4.5 mm (.177) s energiou strely do 7.50 J. Podobne ako pušky značky Slavia, aj tento model je vybavený tradičnou drevenou pažbou. Na puške však nechýbajú ani nastaviteľné mieridlá, poistka spúšte a možnosť inštalácie puškohľadu. Celková dĺžka je taktiež len niečo málo cez jeden meter a hmotnosť je 2.7 kg.

HÄMMERLI HUNTER FORCE 600 COMBO

Výrobu vzduchových zbraní značky HÄMMERLI zabezpečuje nemecká spoločnosť UMAREX GmbH & Co. KG, ktorá je pravdepodobne najväčším výrobcom voľnopredajných zbraní vo svete.

Zalamovacia vzduchová puška HÄMMERLI HUNTER FORCE 600 je predávaná v sete, čo znamená, že súčasťou balenia je aj puškohľad s parametrami 4 x 32. Taktiež je samozrejmosťou poistka spúšte, možnosť nastavenie cieľnika a energia strely do 7.50 J. Pažba je drevená. Hmotnosť s puškohľadom je cca 3 kg a celková dĺžka je 1 105 mm.

 
WkYxnTGh

1

...

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia