Kategórie
 
 
 
 
 

Dvojnožky pre airsoftové zbrane

21. jún 2022
Dvojnožky pre airsoftové zbrane

Dvojnožky (z AJ tzv. bipod) sa používajú najmä v kombinácii s dlhými zbraňami, teda najmä s puškami alebo samopalmi. Umožňujú stabilnejšie a presnejšie zamierenie, najmä počas streľby v ľahu. Aby ste si vedeli správne vybrať dvojnožku, musíte vedieť, či je inštalácia dvojnožky na Vašu zbraň možná, a ak áno, tak akým spôsobom. Niekedy inštalácia dvojnožky nie je možná bez dokúpenia ďalšieho príslušenstva (napr. montáže a podobne). Poďme sa spolu pozrieť na rôzne typy dvojnožiek.

DVOJNOŽKY A SPÔSOBY ICH INŠTALÁCIE

Dvojnožky s možnosťou inštalácie na predpažbia s tzv. M-LOCK systémom upnutia, ktorý je rozšírený najmä na niektorých modeloch útočných pušiek a samopalov. Takouto dvojnožkou je napr. teleskopická dvojnožka značky Double Eagle. Výška nožičiek tejto dvojnožky je nastaviteľná v rozmedzí od 20 do 28 cm. Sklápanie nožičiek a ich vysúvanie je veľmi rýchle a praktické. Vysúvanie nožičiek sa reguluje samostatne, čo je výhodou na nerovnom teréne.

Dvojnožky s montážou so šírkou 22 mm je možné nainštalovať na zbrane, ktoré sú vybavené montážnou lištou so šírkou 22 mm. Ak aj Vaša zbraň nie je vybavená takouto montážnou lištou, tak je celkom možné, že sa takáto lišta dá na Vašu zbraň dokúpiť. Dvojnožkou s takýmto typom inštalácie je napr. dvojnožka značky WELL.

Ďalším typom sú dvojnožky, ktoré umožňujú inštaláciu priamo na pažbu, cez očko pre pútko na popruh. Používajú sa väčšinou na sniper puškách. Takýmto typom dvojnožky je dvojnožka značky Big Dragon, ktorá okrem upnutia na pažbu umožňuje aj upnutie na montážnu lištu so šírkou 22 mm.

Dvojnožky ukryté v prídavných taktických rukovätiach sa používajú najmä na kompaktnejšie modely samopalov. Upínajú sa na montážne lišty so šírkou 22 mm. Takýmito rukoväťami sú napr. rukoväte značky Royal.

Existujú rôzne typy dvojnožiek, ktoré Vám počas airsoftovej hry zabezpečia stabilné a presné zamierenie, dokonca aj pri nerovnom teréne. Pri kúpe sa ale nezabudnite uistiť, že jej inštalácia na Vašu zbraň je možná. V prípade, že potrebujete poradiť s výberom, sme Vám k dispozícii.

 
dwUQQUrL

1

...
dwUQQUrL

1

...
dwUQQUrL

1

...
dwUQQUrL

1

...

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia