Infobar icon

JARNÝ VÝPREDAJ - zľavy až do výšky 40%. Nakupovať teraz.

Kategórie
 
 
 
 
 

DEFENSE-TRAINING MARKERS? ZÁBAVA, OBRANA A PAINTBALL V JEDNOM

25. január 2021
DEFENSE-TRAINING MARKERS? ZÁBAVA, OBRANA A PAINTBALL V JEDNOM

Čo sú zbrane s názvom Defense-Training Markers? Čo všetko dokážu? Na čo sú určené? Do akej kategórie zbraní je ich možné zaradiť? Nakoľko sa na slovenskom trhu vyskytujú pomerne krátko, málo ľudí vie, čo sú to za zbrane a načo slúžia. Ak sa chcete o nich niečo dozvedieť, čítajte ďalej.

VŠEOBECNE O DEFENSE-TRAINING MARKERS

Sú to zbrane, ktoré sú poháňané prostredníctvom CO2, ktorý je dodávaný bombičkou. Podľa zákona o strelných zbraniach ich možno zaradiť do skupiny plynových zbraní (vzduchovky). Aby spĺňali podmienky voľného predaja od 18 rokov, musí byť ich energia strely obmedzená do 15 Joulov. Nemajú drážkované hlavne a už vôbec nestrieľajú diabolky. Dokážu strieľať tri typy projektilov príslušného kalibru. Prvým typom projektilov sú polymérové (plastové) guľôčky, s ktorými sa viete v prípade potreby brániť, alebo si s nimi viete zastrieľať aj na väčšie terče. Nakoľko hlavne týchto zbraní nie sú drážkované a projektily sú pomerne veľké a ťažké, nemožno od nich očakávať presnú streľbu na malé terče z veľkých vzdialeností. Určite však budú postačovať napr. na voľnočasovú streľbu do pivových plechoviek zo vzdialenosti cca 10 metrov. Ďalším typom projektilov sú guľôčky s obsahom slzotvornej korenistej látky. Rozbitie guľôčky pri náraze spôsobí uvoľnenie slzotvornej látky na cieľ, čo z týchto zbraní robí aj šikovný a účinný obranný prostriedok. Tretím typom projektilov sú guľôčky s obsahom farebnej tekutiny, ktoré sa pri náraze rozbijú a uvoľnia túto farebnú tekutinu na cieľ. So zbraňami typu Defense-Training Markers si teda viete zahrať aj hru s názvom paintball. Sú dostupné v rôznych kalibroch, napr. .43 (10.92 mm), .50 (12.70 mm) a .68 (17.27 mm) a s rôznou silou (od cca 7.5 J do cca 15 J). Sú to zbrane, ktoré v sebe kombinujú možnosti účinnej obrany, hobby streľby alebo hry s názvom paintball.

DRUHY TAKÝCHTO ZBRANÍ

Ako aj väčšina iných typov strelných zbraní, aj Defense-Trianing Markers môžu mať formu pištole, revolveru, pušky, samopalu, či dokonca aj brokovnice. Úspešným výrobcom takýchto zbraní je nemecká spoločnosť Umarex, ktorá ich uvádza na trh pod obchodnou značkou s názvom T4E. Pištole sú zastúpené štýlovým modelom T4E Walther PPQ M2 kal.43 s energiou strely do 7.5 J a väčším modelom T4E HDP 50 v kal. .50 vo variante s energiou strely do 7.5 J alebo do 11 J. Ponuka revolverov je zastúpená modelom T4E HDR 50 v kal. .50, taktiež vo variante s energiou strely do 7.5 J alebo do 11 J. Pravdepodobne najzaujímavejším modelom je krátka dvojhlavňová brokovnica model T4E HDS 68 v kal. .68 so zaujímavým dizajnom. Je dostupná vo variante s energiou strely do 7.5 J alebo až do 15 J. Spoločnosť Umarex nazvala túto svoju skupinu produktov označením Defense-Trianing Markers, iní výrobcovia však používajú výraz RAM (Real Action Markers). Ak ich chcete využiť ako zbrane na obranu, pomôže Vám funkcia QUICK-PIERCING, vďaka ktorej je CO2  bombička aktivovaná nie hneď pri jej vložení, ale až ľahkým úderom na spodok rukoväte, vďaka čomu je zbraň rýchlo použiteľná a tesnenia v nej nie sú prehnane namáhané.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia