Kategórie
 
 
 
 
 

Armádne farby v spreji vám zabezpečia prvotriednu kamufláž

31. august 2021
Armádne farby v spreji vám zabezpečia prvotriednu kamufláž

Armádne farby sú farby so špeciálnymi odtieňmi, ktoré sa používajú na vojenských stavbách, zbraniach, technike, strojoch, výbave, príslušenstve a podobne. Mimo vojska sa používajú najmä v taktických hrách ako airsoft a paintball, avšak niektoré odtiene používajú aj rybári, či poľovníci. Čítajte ďalej a dozviete sa, ako sa niektoré farebné odtiene nazývajú a ako sa farba v spreji má správne aplikovať.

NÁZVY NIEKTORÝCH ODTIEŇOV

Základnou vlastnosťou väčšiny vojenských farieb na stavbách, strojoch, technike, výbave a zbraniach je ich matný odtieň, čo je pochopiteľné, nakoľko lesklé farby odrážajú svetlo a mohli by pritiahnuť nechcenú pozornosť. Zelené odtiene majú názvy ako napr. NATO GREEN, NVA GREEN, FOREST GREEN, OLIVE GREEN a používajú sa najmä na vojenskú techniku akou sú terénne vozidlá, nákladné vozidlá a staršie typy lietadiel. Zelené odtiene sa používajú najmä v lesoch a horách. Bledá hnedá má taktiež niekoľko vojenských odtieňov ako napr. COYOTE TAN, DESERT, KHAKI, DARK EARTH a používajú sa napr. na armádne motocykle, niektoré vrtuľníky a lietadlá. Hnedé odtiene sa používajú najmä v púštnych oblastiach. Vo farbe COYOTE TAN sa vyrába aj mnoho typov a modelov útočných pušiek. Šedé odtiene sa zvyknú označovať ako TANK GREY, FIELD GREY a používajú sa na niektoré tanky a nákladné automobily. Farby značky MFH poskytujú širokú škálu farieb vojenských odtieňov, ktoré môžete využiť podľa svojich predstáv pri taktických bojových hrách alebo pri iných aktivitách.

NÁVOD NA POUŽITIE

Farby v spreji značky MFH sú použiteľné na materiály ako kov, kameň, drevo a plasty. Pred aplikáciou na plasty sa odporúča použiť bezfarebný lak na plasty, aby farba lepšie držala a časom nezačala schádzať. Striekané materiály je potrebné dôkladne očistiť a odmastiť. V prípade, ak je kovový predmet skorodovaný, použite aj odhrdzovač. Pre lepšiu kvalitu sa odporúča použiť aj základný náter. Farbu nanášajte z nádoby zo vzdialenosti cca 25 cm v niekoľkých tenkých vrstvách podľa potreby. Pred použitím nezabudnite obsah nádoby poriadne pretrepať aspoň v trvaní dvoch minút. Farba je na dotyk suchá už po cca 20 minútach. Ku kompletnému zaschnutiu dôjde až v priebehu cca 12 hodín. Po skončení práce obráťte nádobku hore dnom a vystreknutím prečistite ventil. Dodržujte upozornenia a bezpečnostné pokyny uvedené na obale.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia