Kategórie
 
 
 
 
 

AIRSOFTOVÉ PIŠTOLE DO 75 EUR

20. júl 2022
AIRSOFTOVÉ PIŠTOLE DO 75 EUR

Airsoftové zbrane a tento šport s nimi súvisiaci sa stále teší väčšej obľube a neustále pribúda mnoho nových priaznivcov, ktorí majú záujem zabávať sa s takýmito zbraňami, či už doma na dvore, alebo športovo na airsoft akciách. Máloktorý nováčik sa však rovno zameria na airsoftové zbrane vyšších tried vo vyšších cenových kategóriách a hľadá skôr niečo lacnejšie, s čím začať. Preto sa v tomto článku zameriame na pištole v dostupnejších cenách. Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

MANUÁLNE PIŠTOLE

Manuálne pištole predstavujú úplný základ. Energiu guľôčke dodáva pružina, ktorá sa sťahuje manuálnym ovládaním záveru. Preto pred každým výstrelom je potrebné takúto zbraň pohybom záveru k sebe natiahnuť. Ich energia výstrelu sa pohybuje okolo 0.50 Joulu. Väčšinou platí, čím lacnejšie, tým viac plastových dielov obsahujú.

Medzi najlacnejšie modely manuálnych airsoft pištolí, ktoré stoja za zmienku určite patria modely ako CZ 75 D Compact, CZ SP-01 ShadowWalther P99. Sú vyrobené prevažne z plastu, čo však neznamená, že by boli pri správnom zaobchádzaní nekvalitné alebo nespoľahlivé. Všetky tri modely sú vyrábané buď overenou dánskou značkou ASG alebo nemeckou značkou Umarex.

Medzi drahšie modely manuálnych pištolí, ktoré majú už napr. záver vyrobený z kovu patria modely Walther P22Q, Beretta M92Beretta PX4. Vďaka použitiu väčšieho množstva kovových dielov majú vyššiu hmotnosť, a preto pôsobia v ruke oveľa realistickejšie. Výrobu taktiež zastrešuje nemecká značka Umarex.

CO2 PIŠTOLE

Energiu čerpajú z bombičky s obsahom 12 g CO2, ktorá sa ukrýva v pažbení. Disponujú väčšinou energiou strely okolo 1.00 Joulu a vyššou. V závislosti od energie strely dokáže jedna bombička poskytnúť energiu na približne 50 výstrelov. Výhodou týchto zbraní je skutočnosť, že stačí nainštalovať do zbrane len bombičku a už len stláčate spúšť, bez nejakého ručného prebíjania záverom. Strieľajú teda v režime semi-auto.

V cenovej relácii do 75 Eur tieto druhy pištolí ešte len začínajú, takže sú to základné modely bez funkcie Blow-Back (záver sa počas streľby nepohybuje ako na reálnych samonabíjacích pištoliach). Za zmienku určite stojí model CZ P-07CZ 75 D CompactSTI DUTY ONE. Výrobu všetkých troch modelov zabezpečuje obľúbená dánska značka ASG.

ZÁKLADNÁ VÝBAVA

Začiatočník by určite nemal zabudnúť aj na základnú výbavu a iné príslušenstvo, ako napr. náhradný zásobník, puzdro, dostatok munície a samozrejme na ochranu očí a tváre, či už prostredníctvom okuliarov alebo masiek.

 
avatar
Henri Kuikka

Nice work Ours womans feels aave.

...

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia