Kategórie
 
 
 
 
 

AIRSOFT VÝSTROJ A DOPLNKY, KTORÉ POSUNÚ VAŠU HRU NA NOVÝ LEVEL

27. september 2021
AIRSOFT VÝSTROJ A DOPLNKY, KTORÉ POSUNÚ VAŠU HRU NA NOVÝ LEVEL

Máte doma airsoftovú zbraň a už Vás nebaví iba streľba na dvore alebo streľba v malom okruhu kamarátov? Zvažujete prihlásenie sa do poriadnej airsoftovej akcie, kde zažijete poriadnu akciu so všetkým, čo k tomu patrí? Organizované profesionálne airsoftové podujatia majú svoje pravidlá a podmienky. Základnou podmienkou účasti býva určite nejaká airsoftová výbava, najmä kvôli  bezpečnosti, ako napr. chrániče a ochranné masky. Ak teda disponujete len základnou výbavou, prípadne žiadnou výbavou, čítajte ďalej a dozviete sa, čo sa Vám všetko môže na takýchto podujatiach hodiť.

AIRSOFT VÝSTROJ

Oblečenie, uniformy, vesty – Čo si na seba obliecť bude závisieť od toho, aká bude Vaša úloha. Či budete hrať napr. člena zásahového komanda, vojaka alebo napr. nejakého zločinca či teroristu. V prípade člena zásahového komanda je ideálne čierne oblečenie doplnené čiernymi taktickými vestamikuklami. Ak budete hrať vojaka, ideálne je siahnuť po uniformách, do ktorých je možné vložiť už aj priamo chrániče kolien a lakťov. Uniformy je taktiež vhodné kombinovať s taktickými vestami vojenských vzorov. V prípade úlohy zločinca alebo teroristu je to čisto na Vašej fantázii, zločinec môže byť oblečený aj v bežných odevoch. Nakoľko však aj zločinci spravidla chcú utajiť svoju totožnosť, na mieste bude zaobstarať si kuklu.

Helmy, okuliare – Výber správnej helmy bude taktiež závisieť od Vašej úlohy v hre.  V ponuke sú jednoduché helmy bez možnosti inštalácie ďalších doplnkov ako napr. Royal MICH STYLE a helmy, na ktoré je možné nainštalovať ďalšie príslušenstvo (napr. svietidlo, kameru) ako napr. helma Royal IBH STYLE. Ak prilba nedisponuje priehľadným štítom, je dobré ju skombinovať s vhodnými okuliarmi, ktoré Vám ochránia zrak.

Ochranné masky – Zásah do tvárovej časti je veľmi nepríjemný, preto nezabúdajte ani na airsoftové masky. Masky sa rozdeľujú na celotvárové, alebo len čiastočné, ktoré kryjú len oblasť nosa, úst a líc. Čiastočné masky je teda potrebné kombinovať s vhodnými ochrannými okuliarmi. Niektoré je možné kombinovať s helmami.

Taktické rukavice – Obľúbeným typom rukavíc v rámci hry airsoft sú tzv. HALF-FINGERS, ktoré siahajú približne do polovičky prstov. Štandardne majú dlaňovú časť protišmykovú a oblasť hánok spevnenú.

Obuv – Výber správnych topánok závisí aj od miesta konania akcie, či sa koná v exteriéri alebo v interiéri. Podľa toho treba vyberať z hľadiska pevnosti, nepremokavosti a samozrejme pohodlnosti.

Chrániče – Pri páde sú okrem hlavy najviac ohrozené lakte a kolená, preto odporúčame zamerať sa najmä na chrániče týchto oblastí. Ak chcete ušetriť peniaze, ideálne je zakúpiť si set chráničov kolien a lakťov.
 

AIRSOFT DOPLNKY

Ruksaky, hydratačné vaky – Aby ste mohli mať rôzne príslušenstvo, doplnky, výstroj pri sebe a mali v čom prepravovať, určite sa Vám hodí poriadny taktický ruksak. Ponuka ruksakov je naozaj veľmi široká a treba si ich vyberať podľa veľkosti, výbavy a farebného prevedenia. Hydratačné vaky sú šikovnou pomôckou na dodržiavanie pitného režimu. Neodporúčame do nich liať ochutené a sladené nápoje, ale čistú a minerálnu vodu.

Vysielačky – Vysielačky Vám umožnia komunikovať so svojim tímom najmä v prípade veľkých podujatí, ktoré sa odohrávajú na veľkých a členitých miestach ako napr. v komplexe veľkých budov a lesoch. K vysielačkám je možné dokúpiť si mikrofóny a slúchadlá, ktoré Vám uvoľnia ruky.

Maskovanie – Na účely maskovania rôznych predmetov, miest a priestorov sa Vám hodia napr. maskovacie siete, farebné spreje alebo maskovacie pásky. Elastické alebo textilné maskovacie pásky sa Vám môžu zísť aj napr. pri oprave roztrhnutého odevu alebo iného príslušenstva.

Puzdrá na zbrane – Nezabúdajte na to, že svoje airsoftové zbrane si musíte na akciu v niečom priniesť, odniesť a taktiež prenášať a nosiť aj počas hry. Na to Vám dobre poslúžia vhodné puzdrá na zbrane

Taktické šiltovky – Taktické šiltovky sú spravidla s lepiacim miestom na suchý zips nad šiltom, na ktoré je možné nalepiť napr. menovku, znak alebo logo Vášho tímu. Zároveň poslúži aj ako ochrana proti slnku, keď práve nebojujete.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia