Kategórie
 
 
 
 
 

Airsoft replika CZ SCORPION EVO 3 A1

29. február 2024
Airsoft replika CZ SCORPION EVO 3 A1

Samopal CZ SCORPION EVO 3 vznikol v roku 2009 prevzatím a vylepšením slovenského prototypu samopalu s názvom LAUGO. Jedná sa o tretiu generáciu z rady „škorpiónov“. Česká zbrojovka vyrába prevedenie A1 s možnosťou streľby v samočinnom (full-auto) režime a prevedenie S1 s možnosťou streľby v samonabíjacom (semi-auto režime). Verzia A1 patrí do výzbroje rôznych ozbrojených zložiek po celom svete a verzia S1 si taktiež našla mnoho fanúšikov športovej streľby po celom svete. Najrozšírenejšou verziou je kaliber 9 x 19 (Luger). Repliku tejto zbrane vo forme airsoft samopalu nevyrába nikto iný ako dánsky výrobca airsoft zbraní ActionSportGames A/S (ASG), a to od roku 2014 a do dnes táto replika dostala mnoho ocenení.

Základný opis airsoft samopalu SCORPION EVO 3 A1

Airsoft samopal SCORPION EVO 3 A1 je dodávaný v čiernej ilustrovanej krabici, v ktorej vnútornej časti nájdete aj obrázkový návod. Obsahom balenia je zbraň, jeden zásobník a odnímateľné mieridlá (cieľnik + muška). Už na pohľad nadobudnete pocit, že sa nejedná o lacnú hračku alebo o airsoft prevedenie pre začiatočníkov. Tento pocit je ešte viac umocnený okamžite, ako tento airsoft samopal chytíte do ruky.

Realistická hmotnosť 2 300 g je dosiahnutá použitím kombinácie kvalitných kovových a polymérových dielov. Kovové diely sú spracované na CNC strojoch, vonkajší obal je vyrobený z polyméru. Táto airsoft zbraň zo série Proline nie je žiadna made in China alebo Taiwan, je vyrobená a poskladaná v Dánsku.

Na zbrani nechýbajú spodné, bočné a vrchné montážne lišty, ktoré umožňujú inštaláciu širokej škály príslušenstva, ako napr. kolimátor, taktické svietidlo a laserový zameriavač. Pažba je sklopná a zároveň teleskopická. Tlačidlo vypúšťania páčky záveru a páčka záveru sa nachádza na ľavej strane. Tlačidlo vypúšťania zásobníka a prepínač režimu streľby sa nachádza z oboch strán. Na tele nechýbajú ani tri očká pre použitie nosného popruhu (remeňa). Hlaveň je zakončená závitom, na ktorý možno nainštalovať tlmič.

Technické parametre samopalu SCORPION EVO 3 A1

Airsoft samopal SCORPION EVO 3 A1 disponuje energiou strely až do 1.40 J a úsťovou rýchlosťou do 400 fps (120 m/s). Energiu zbrani dodáva tenká Li-Po batéria 11.1 V, ktorá sa vkladá cez predpažbie do tela. Typ konektoru je T-Plug (T-Dean). Samozrejmosťou je aj možnosť vykonať upgrade. Zásobník je pre túto zbraň špecifický a má kapacitu 75 guľôčok 6 mm BB. Vzhľadom na výkon tohto airsoft samopalu môžete použiť širokú škálu hmotností guľôčok (od 0.20 g do 0.30 g). Obojstranný prepínač režimu streľby je vybavený štyrmi polohami (safe, semi-auto, 3-shot burst, full-auto). Nastaviteľná funkcia Hop-Up je samozrejmosťou. Celková dĺžka je v závislosti od nastavenia pažby v rozmedzí od 425 do 625 mm. Dĺžka hlavne je 208 mm a hmotnosť je 2 300 g.

Špecifiká modelu SCORPION EVO 3 A1

Vo výbave tohto modelu nechýba ani možnosť rýchlej výmeny hlavnej pružiny (Quick spring change), elektronická spúšť (Mosfet), elektronicky kontrolovaný GEARBOX, motor Ultimate, obojstranný prepínač režimu streľby so štyrmi polohami, bronzová hlaveň s priemerom 6.03 mm, funkcia empty magazine detection, vďaka ktorej nestrieľa, pokiaľ v zbrani nie je nabitý zásobník, súčiastky opracované na CNC strojoch, pokročilá riadiaca jednotka (ECU) a iné.

Záver

Na záver konštatujeme, že sa naozaj jedná o serióznu repliku samopalu SCORPION EVO 3 A1 zo série Proline. Výkon, dostrel a nástrel na terči naozaj poteší. Zaujímavý dojem dodáva možnosť streľby po troch strelách (3-shot burst). Zvuk počas streľby je zaujímavý, je počuť, že vo vnútri samopalu sa nachádzajú kvalitné diely. Pred prvým výstrelom je potrebné natiahnuť páčku záveru a spustiť ju pomocou tlačidla vypúšťača. Zbraň vďaka funkcii empty magazine detection nedokáže strieľať naprázdno. Páčku záveru možno prehodiť z ľavej na pravú stranu, čo poteší ľavákov.

Mínusom je snáď len komplikovanejšia inštalácia batérie cez predpažbie a prepínač režimu streľby môže najmä väčším rukám mierne zavadzať. Súčasťou balenia nie je batéria a nabíjačka, čo však airsoft zbrani zo série Proline nemožno vytknúť. Každý skúsený hráč si vie vybrať správne príslušenstvo.

Nezabúdajte na to, že airsoft zbrane s takouto pokročilou elektronikou nesmú byť napojené na batériu, pokiaľ zbraň nepoužívate. Aj pár hodinové napojenie batérie bez používania (streľby) môže batériu vybiť. Úplné vybitie Li-Po batérie môže mať následne za následok jej nenávratné poškodenie.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia