Kategórie
 
 
 
 
 

Airsoft granáty a granátomety

28. apríl 2022
Airsoft granáty a granátomety

Airsoft granáty a granátomety sú veľmi zábavnou záležitosťou, avšak iba v prípade použitia počas airsoft akcie. Doma na dvore si s nimi veľa zábavy neužijete, nie sú vhodné na terčovú streľbu. Sú určené na zásah väčšieho počtu protivníkov počas hry, ktorí stoja blízko pri sebe ako skupina. Po uvoľnení tlaku v granáte alebo v granátomete dôjde k vystreleniu niekoľko desiatok 6 mm BB guľôčok, čím je veľká šanca zasiahnuť väčšie množstvo protivníkov naraz. Ak ešte takúto výbavu nevlastníte, čítajte ďalej a dozviete sa, aké máte možnosti.

GRANÁTY

Airsoft granáty sú poháňané tzv. Green-gasom alebo prostredníctvom CO2. Môžu mať rôznu kapacitu guľôčok. Po uvoľnení poistky na granáte dôjde o pár sekúnd k uvoľneniu tlaku a guľôčky sú vystrelené do priestoru niekoľko desiatok metrov. Dosah vystrelených guľôčok závisí od modelu granátu, hmotnosti guľôčok a kvality plynu, ktorým je granát poháňaný. Najlacnejším variantom pre začiatočníkov je granát Royal 838 s kapacitou 18 ks guľôčok. Oveľa odolnejším a profesionálnejším granátom je granát E-RAZ V2 s kapacitou až 100 ks guľôčok.

PODVESNÝ GRANÁTOMET

Podvesný granátomet sa upevňuje na spodnú montážnu lištu so šírkou 22 mm na pušky alebo samopaly. Ak je vaša airsoft zbraň vybavená takouto montážnou lištou, môže sa stať jej súčasťou aj podvesný granátomet, ktorý budete mať okamžite k dispozícii. Guľôčky vystreľuje prostredníctvom tzv. vložných granátov (priemer 40 mm), ktoré sa plnia podobne ako klasické airsoft granáty. Po stlačení spúšte na podvesnom granátomete dôjde k uvoľneniu tlaku vo vložnom granáte a z hlavne granátometu je vystrelená hromada guľôčok. Spoľahlivým podvesným granátometom je napr. model Big Dragon XM203.

SAMOSTATNÝ GRANÁTOMET

Takýmto granátometom je napr. B&T (Brügger & Thomet) model GL-06 dánskej značky ASG (Action Sport Games). Je vybavený bočnými, spodnými a vrchnými lištami so šírkou 22 mm, na ktoré môžete nainštalovať rôzne taktické doplnky. Nechýba ani poistka proti nechcenému výstrelu, pevné mieridlá, sklopná pažba a odnímateľná predná taktická rukoväť. Vložné airsoft granáty s priemerom 40 mm sa vkladajú jednotlivo priamo do hlavne. Po stlačení spúšte na granátomete sú guľôčky vystrelené von z granátu do vzdialenosti niekoľko desiatok metrov, čo závisí od hmotnosti guľôčok a kvality Green-gasu. Dĺžka zbrane je 385 / 590 mm a hmotnosť vďaka kovovej konštrukcii je až 2 200 g.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia