Kategórie
 
 
 
 
 

TELESKOPICKÝ OBUŠOK ESP, NIELEN OBRANNÝ PROSTRIEDOK, ALE AJ UŽITOČNÉ NÁRADIE

23. apríl 2021
TELESKOPICKÝ OBUŠOK ESP, NIELEN OBRANNÝ PROSTRIEDOK, ALE AJ UŽITOČNÉ NÁRADIE

O tom, aké sú výhody a nevýhody teleskopického obušku ako obranného prostriedku sme už písali. Taktiež sme písali aj o tom, že za najkvalitnejšie teleskopické obušky považujeme obušky českej značky ESP (Euro Security Products), ktoré vyšli ako víťazné v rôznych nezávislých porovnávacích testoch. Dnes sa však pozrieme na to, vďaka akému príslušenstvu sa z teleskopického obušku značky ESP stane užitočná pomôcka alebo náradie. Článok určite zaujme aj príslušníkov ozbrojených a záchranných zložiek. Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

ÚDEROVÁ KONCOVKA NA RUKOVÄŤ

Špeciálnymi koncovkami typ BE-01, BE-04BE-05 je možné nahradiť pôvodnú koncovku obušku ESP na rukoväti. Slúžia predovšetkým k deštrukcii sklenených prekážok v naliehavých prípadoch, ako sú napr. autonehody a policajné zákroky. Táto pomôcka je určená predovšetkým pre ozbrojené zložky a záchranárske jednotky, alebo aj pre bežného motoristu ako núdzový nástroj pre opustenie vozidla v prípade nehody. Zároveň aj zabraňujú vykĺznutiu obuška z ruky.

 

ŠPECIÁLNY ÚDEROVÝ NADSTAVEC

Špeciálny úderový nadstavec typ BWB-01 je možné veľmi rýchlo a jednoducho nasadiť na teleskopický obušok. Nenasadzuje sa však na rukoväť, ale na koniec vysunutého obušku. Je určený na realizáciu násilných vstupov do objektov (rozbíjanie skla, dverí) a dopravných prostriedkov pre policajné akcie a záchranárske činnosti. Hlavica je vyrobená z kvalitnej kalenej ocele doplnená plastovým fixným stredom.

 

TAKTICKÉ SVIETIDLO

Ak ste zvyknutí nosiť svoj teleskopický obušok ESP pri sebe, alebo ho prevážate v aute aj po tme, určite Vás poteší možnosť inštalácie svietidla. Svietidlo sa inštaluje na rukoväť a môže tam byť umiestnené trvale. Ak sa teda presúvate po tme, určite je na mieste mať po ruke obušok v kombinácii so svietidlom. Kompatibilnými svietidlami sú typ BL-02, BL-01BL-03. Policajtov, ktorí sú príslušníkmi motorizovaných jednotiek určite poteší nočná policajná obušková sada typ BNS-02.

 

LOPATKA

Lopatka typ BS-01 sa inštaluje na rukoväť obušku. Nájde uplatnenie nielen v armádnych zložkách, u policajtov, záchranárov a požiarnikov, ale aj u všetkých, ktorí budú musieť napr. vyslobodzovať svoje zapadnuté vozidlo z blata alebo snehu. Na obušku je možné lopatku nastaviť v dvoch polohách. V priamej polohe sa môže použiť ako klasický rýľ, či lopatka. Pri zaistení v druhej polohe (do pravého uhla) sa môže použiť ako malá motyka.

 

PÁČIDLO

Páčidlo typ BCB-01 je určené predovšetkým pre policajné a záchranárske zložky. Jednoducho sa inštaluje na rukoväť obušku. Slúži ako viacúčelový nástroj pre násilný vstup do objektu, páčenie pántov a zámkov dverí a vyťahovanie klincov. Použiteľné je aj ako kladivo.

 

KLIEŠTE

Na inštaláciu klieští typ BCT-01 potrebujete dva teleskopické obušky. Takéto kliešte môžete následne použiť na cvaknutie kovového drôtu alebo zväzku elektrických drôtov. Špeciálne zásahové zložky ich používajú napr. na zdolanie prekážok, ktorými sú napr. ploty alebo ostnaté drôty.

 

TAKTICKÉ ZRKADLO

Taktické zrkadlo typ M-2 (s priemerom 72 mm) a M-3 (s priemerom 92 mm) sa inštaluje na koniec vysunutého teleskopického obušku. Pomocou zrkadla je napr. možné zistiť prítomnosť útočníka za rohom alebo v miestnosti, do ktorej sa chystáte vstúpiť, prípadne nazrieť pod auto, či na podvozku nie je nainštalovaná nástraha vo forme výbušniny.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia