Kategórie
 
 
 
 
 

Obľúbené strelnice a lapače vhodné na streľbu zo vzduchových zbraní

28. december 2023
Obľúbené strelnice a lapače vhodné na streľbu zo vzduchových zbraní

Tento článok je určený najmä pre majiteľov vzduchových zbraní, ktorí sa ešte v tejto dobe snažia ušetriť na terčoch, strelniciach a lapačoch a skúšajú si ich vyrobiť sami za účelom ušetrenia finančných prostriedkov. Aktuálna ponuka kovových terčov, strelníc a lapačov je naozaj veľká a všetky sú dostupné v prijateľných cenách. Poďme sa na ne spoločne pozrieť.

Všeobecne o kovových terčoch, lapačoch a strelniciach

Tieto zariadenia sú vhodné na streľbu olovenými diabolkami. Neodporúča sa strieľať do kovových lapačov, strelníc a terčov oceľovými brokmi, pretože riziko deformácie takéhoto zariadenia a riziko odrazenia projektilu je vyššie. Počas streľby vždy dbajte na to, aby váš zrak bol chránený vhodnými okuliarmi najmä pred možnosťou odrazenia strely. Tieto zariadenia nie sú nezničiteľné a majú svoju životnosť. Väčšinou sú vyrobené z kovových materiálov s hrúbkou 1 až 2 mm. Aby vám takéto zariadenie vydržalo čo najdlhšie, je dôležité správne odhadnúť vzdialenosť jeho umiestnenia vzhľadom na výkon vašej vzduchovej zbrane.

Lapače diaboliek

Podstatou a hlavnou funkciou lapača diaboliek je zachytávať diabolky, aby neprelietavali ďalej a nebolo za terčom popadaných niekoľko desiatok až stoviek diaboliek. Základnou verziou takýchto lapačov sú lapače, do ktorých sa zasúvajú papierové terče v štandardnom rozmery 14 x 14 cm. Cenovo najvýhodnejšími takýmito lapačmi sú lapače značky Wosport a ASG. Obľúbenými sú aj strelnice s kovovými terčmi, ktoré zároveň plnia funkciu lapača. Takýmito sú napr. strelnica značky Walther so siluetami kačiekDiana so siluetami líšok. Malým a šikovným lapačom, ktorý kombinuje možnosť streľby na kovové terčíky s možnosťou streľby na terč s rozmerom 14 x 14 cm je lapač značky Swiss Arms.

Kovové strelnice a terče

Kovové strelnice a terče majú najrôznejšie formy a zábavné funkcie, nezachytávajú však diabolky v prípade, ak nezasiahnete ich časť. Obľúbenými sú napr. biatlonové typy s tromi alebo piatimi cieľmi. Kovový terč značky Swiss Arms kombinuje možnosť streľby na kovové siluety zvierat a do terča s rozmerom 14 x 14 cm. Pre náročnejších sú dostupné aj pohyblivé, rotačné a otočné kovové terče ako napr. Wosport model STAR, model Double STARmodel Shooting.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia