Kategórie
 
 
 
 
 

Najlepšie teleskopické obušky do 30€

09. október 2020
Najlepšie teleskopické obušky do 30€

Zvažujete kúpu teleskopického obušku, ale neviete sa rozhodnúť, ktorý model a typ bude pre vás najvhodnejší? Hľadáte model, ktorého cena nepresiahne 30€? Pripravili sme pre Vás porovnanie piatich rôznych modelov teleskopických obuškov s obľúbenou dĺžkou okolo 21" (53 cm). Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

PLASTOVÝ TELESKOPICKÝ OBUŠOK ZNAČKY WALTHER

Značka Walther je súčasťou úspešnej nemeckej korporácie Umarex, ktorá sa venuje najmä výrobe zbraní a okrajovo aj obranným prostriedkom ako sú napr. obušky, slzné spreje a kubotany. Obušok Walther 22" Synthetic ProSecur je kompletne vyrobený z plastu, vďaka čomu má hmotnosť len 260 g. Je teda približne o polovicu ľahší ako kovové teleskopické obušky s podobnou dĺžkou. Nízka hmotnosť je výhodou z hľadiska nosenia pri sebe za opaskom, pričom takmer necítite, že niečo máte zavesené na opasku. Môže byť však nevýhodou pri samotnej obrane, nakoľko údery s tak ľahkým obuškom nemusia byť tak dôrazné ako s ťažším, kovovým obuškom. Účinnosť pri obrane môže byť teda nižšia ako pri použití kovového teleskopického obušku s podobnou dĺžkou. Samotný fakt, že je vyrobený z plastu znamená, že jeho odolnosť a pevnosť je výrazne nižšia oproti kovovým teleskopickým obuškom a môže sa pri obrane zlomiť. Súčasťou balenia tohto obušku je aj obyčajné nylonové puzdro na opasok, bez možnosti rotácie, resp. natočenia puzdra do najvyhovujúcejšej polohy pre tasenie obušku. Ak chcete obušok len „pre istotu“ a chcete čo najviac ušetriť, bude pre Vás správnou voľbou.

NEKALENÝ TELESKOPICKÝ OBUŠOK ZNAČKY ESP

Česká značka ESP (Euro Security Products) sa už viac ako 20 rokov zaoberá výlučne vývojom a výrobou rôznych obranných prostriedkov najmä pre profesionálne použite (ozbrojené zložky, súkromné bezpečnostné služby a pod.). Nakoľko sa orientuje na úžívateľov-profesionálov, produkty tejto značky sa vyznačujú vysokou kvalitou. Nekalený (netvrdený) teleskopický obušok ESP 21" je obušok nižšej triedy, ktorý neprešiel pri výrobe procesom kalenia. Jeho konštrukcia teda nie je v porovnaní s kalenými obuškami tak pevná a odolná. Avšak nie je tu tak veľké riziko, že sa zlomí, ako pri plastovom obušku. Pri obrane sa však môže ohnúť, čo môže spôsobiť, že už sa obušok nebude dať zložiť do zatvoreného stavu. Hmotnosť je 440 g, údery pri obrane teda môžu byť účinnejšie ako pri použití ľahkého plastového obušku. Z hľadiska nosenia však už hmotnosť 440 g môžete za opaskom cítiť. Súčasťou balenia tohto obušku je aj plastové puzdro na opasok, bez možnosti rotácie, resp. natočenia puzdra do najvyhovujúcejšej polohy pre tasenie obušku. Cena tohto obušku je dokonca cca o 30 % nižšia oproti plastovému obušku značky Walther.

NEKALENÝ TELESKOPICKÝ OBUŠOK ZNAČKY WALTHER

Nekalený teleskopický obušok Walther 21" má v podstate totožné vlastnosti ako nekalený teleskopický obušok českej značky ESP. Za nemeckú značku Walther si oproti českej značke však priplatíte približne o 20 % viac a namiesto plastového puzdra dostanete nylonové puzdro.

KALENÝ TELESKOPICKÝ OBUŠOK ZNAČKY ESP

Skutočnosť, že české kalené (tvrdené) teleskopické obušky sú víťazom rôznych porovnávacích testov s konkurenčnými obuškami hovorí za všetko. Kalené obušky tejto značky patria do výbavy rôznych ozbrojených zložiek po celom svete. Kalený teleskopický obušok ESP 21" sa vyznačuje ideálnou dĺžkou a extrémnou odolnosťou. Ohnúť ho je takmer nemožné a znesie extrémne hrubé zaobchádzanie a údery aj do iných odolných predmetov (kov, tehla, betón a pod.). Ozbrojené zložky ho nepoužívajú len na spacifikovanie osoby ale aj na násilné vniknutie do uzamknutých priestorov vo forme rozbitia alebo vypáčenia drevených alebo plastových dverí. Tieto obušky znesú naozaj takmer všetko. Ich výhodou je aj možnosť inštalácie rôznych doplnkov a pomôcok, ako napr. svietidlo, lopatkapáčidlo. Takýto obušok teda pre Vás nemusí byť len obranným prostriedkom, ale aj šikovnou pomôckou alebo nástrojom, ktorý je vždy poruke. Súčasťou balenia tohto obušku je aj plastové rotačné puzdro na opasok, ktoré umožňuje natočenie puzdra do najvyhovujúcejšej polohy pre tasenie obušku. Hmotnosť kalenej verzie je rovnaká, ako v prípade nekalenej verzie – 440 g. Ak si potrpíte na kvalitu a spoľahlivosť, tento obušok bude pre vás ten vhodný a stále sa zmestíte do rozpočtu 30 €.

KALENÝ KOMPAKTNÝ TELESKOPICKÝ OBUŠOK ZNAČKY ESP

Kalený kompaktný obušok ESP 21" je rovnako odolný a spoľahlivý ako klasický teleskopický obušok značky ESP. Jeho rukoväť je však užšia, vďaka čomu má aj nižšiu hmotnosť 370 g. Súčasťou balenia je kovový klip, pomocou ktorého obušok upevníte tam, kam potrebujete. Prednosťou tohto obušku je skutočnosť, že vďaka jeho rozmerom ho viete schovať aj do vrecka v bunde.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia