Kategórie
 
 
 
 
 

Čo sú to produkty EDC?

21. marec 2023
Čo sú to produkty EDC?

So skratkou EDC ste sa už možno stretli pri niektorých produktoch, avšak možno neviete čo znamená. Skratka EDC je odvodená z anglického slovného spojenia every day carry (každodenné nosenie). Produkty EDC sú teda rôzne predmety, ktoré majú malé rozmery a dajú sa bez problémov so sebou nosiť v každodennom živote. V slovenskom jazyku ich možno výstižne pomenovať ako vreckové predmety.

Produkty EDC nielen že sú malé, ale sú to predmety, ktoré vám môžu v každodennom živote pomôcť alebo uľahčiť niektoré životné situácie. Za produkty EDC môžeme považovať napr. vreckové nože, multifunkčné nože, multifunkčné náradie, multifunkčné prívesky na kľúče a iné viacúčelové predmety a iné vreckové pomôcky alebo vreckové obranné prostriedky. Značkou špeciálne zameranou na takéto produkty je napr. česká značka eXtreme EDC. Čítajte ďalej a dozviete sa o niektorých EDC produktoch viac.

EDC VRECKOVÉ NOŽE A MULTIFUNKČNÉ NÁRADIE

Vreckový nôž sa môže zísť v rôznych životných situáciách a vyznačuje sa hlavne malými rozmermi a zatváracou čepeľou. Typickým príkladom takého noža je zatvárací nôž značky Elite Force model EF 103 s čepeľou z ocele typ 440A, celkovou dĺžkou 165 mm (s otvorenou čepeľou), poistkou typ Liner Lock a kovovým klipom pre jednoduché nosenie. Veľmi podobným vreckovým nožom je nôž značky SCK model CW-K14 so zaujímavou maskovacou povrchovou úpravou.

Multifunkčný nôž alebo multifunkčné náradie, už ako z názvu vyplýva, by mali mať viacero funkcií. Medzi takéto funkcie okrem noža samotného patria napr. vývrtka, otvárač fliaš alebo konzerv, pílka, pilník, nožničky, skrutkovače a iné užitočné funkcie. Príkladom malého multifunkčného noža je nôž značky SCK model CW-K22, ktorý je vybavený takmer všetkými spomenutými prídavnými funkciami a jeho dĺžka v zatvorenom stave je iba necelých 10 cm.

OSTATNÉ EDC PRODUKTY

Ďalším zaujímavým EDC produktom pre každodenné nosenie je napr. Spork značky Fox. Pre tých, ktorí nevedia, pojem spork (z anglického jazyka) predstavuje kombináciu lyžičky a vidličky v jednom. Tento produkt spája funkcie ako lyžička, vidlička, kľúč na matice a otvárač fliaš. Vďaka dĺžke len 10 cm sa zmestí do vrecka a dá sa zavesiť aj ako prívesok na kľúče.

V úvode spomenutá značka eXtreme EDC sa zaoberá vývojom a výrobou EDC produktov vyrobených z extrémne kvalitných materiálov. Pri týchto produktoch sa môžete spoľahnúť na vysokú kvalitu, najmä čo sa týka mechanickej odolnosti a životnosti.

Užitočnou EDC pomôckou tejto značky sú napr. malé páčidlá. Možno sa pýtate, na čo by sa vám kedy mohlo zísť také mini páčidlo. Odpoveď je jednoduchá. Na všetko. Na otvorenie alebo vypáčenie toho, čo používate v bežnom živote. Napr. páčidlo model Pry Bar III má dĺžku necelých 10 cm a okrem páčidla samotného je vybavené aj univerzálnym kľúčom na matice, krížovým bitom typ PH2 a dierkou pre zavesenie na kľúče alebo šnúrku. Je vyrobené z kalenej nerezovej ocele s tvrdosťou až 46 HRC.

Do ponuky tejto zaujímavej značky patria taktiež obranné prostriedky, ktorými sú tzv. boxery. Zaujímavými sú najmä ľahké plastové boxery, ktoré sú vyrobené z odolného plastu typ Grilon, ktorý sa používa aj na výrobu plastových rámov pištolí. 

Za zmienku určite stojí aj kvalitný kožený opasok s kovovou prackou, v ktorej sa ukrýva malý nôž, alebo taktické pero Survival, ktoré je vyrobené z leteckého duralu typ ENAW 7075 a kombinuje funkcie ako pero, pravítko s mierkou do 6 cm, hrot na rozbitie skla, malý nôž, magnéziové kresadlo s priemerom 8 mm a kovový klip na nosenie.

 

Pridať komentár

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia